Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Απορρίφθηκε το αίτημα Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια

Απέρριψε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού για την χορήγηση άδειας παρακολούθησης των μαθημάτων, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ΤΕΙ Αθηνών, όπου πέτυχε την εισαγωγή του με Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε για τυπικούς λόγους το αίτημα, καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και για τον λόγο αυτόν το συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία του θέματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νόμος προϋποθέτει για τις περιπτώσεις των υποδίκων, σύμφωνα με άρθρο 50 του σωφρονιστικού κώδικα, τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου που διέταξε την κράτηση, που στην περίπτωσή του, είναι ο ειδικός εφέτης- ανακριτής, το οποίου η εισήγηση για το θέμα ήταν αρνητική.
Ο ειδικός εφέτης- ανακριτής δεν συναίνεσε στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού και έκρινε ότι η παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρις ότου εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται.
Το ίδιο αίτημα είχε απορρίψει πριν από λίγες ημέρες και ο Εισαγγελέας.
Ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», καθώς βρίσκεται σε απεργία πείνας επί 24 μέρες, αμέσως μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου απέστειλε δημόσια επιστολή, όπου διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του.
Εν τω μεταξύ, την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης προς ψήφιση στη Βουλή ώστε να λυθεί το ζήτημα των σπουδών φυλακισμένων όπως ο Ν. Ρωμανός εξετάζει η κυβέρνηση.
Η εξέλιξη αυτή προκύπτει από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος είχε χθες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπουργούς Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, Παιδείας Α. Λοβέρδο και Επικρατείας Δ. Σταμάτη προκειμένου να δοθεί άμεση απάντηση στο πρόβλημα.
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης για τον νεαρό απεργό πείνας σε όλη τη χώρα.
Τα ξημερώματα ομάδα περίπου 50 φοιτητών προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν το πρωί στον αύλειο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής. Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί άλλη συγκέντρωση Ρωμανό, στην πλατεία Καλλιθέας.
Παράλληλα, συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Ηράκλειου, προχώρησε το πρωί μια ομάδα νεαρών που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό.
Οι νεαροί βρίσκονται στη Λότζια, από τις 07:30, ενώ χθες το βράδυ πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου.
Σημειώνεται ότι χθες σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό.
Παρότι περισσότερα από 8.000 άτομα πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία με αφετηρία το Μοναστηράκι, τμήμα των συγκεντρωμένων που κατέληξε στα Εξάρχεια λίγο πριν από τις 10 το βράδυ, έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητα και κάδους.
Για τα επεισόδια η αστυνομία προχώρησε σε 31 προσαγωγές και 12 συλλήψεις. Εν όψει και της συμπλήρωσης έξι χρόνων το Σάββατο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εκφράζονται φόβοι για νέες εντάσεις μετά και τη σημερινή απόφαση για τον από για τον Ρωμανό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
1) Και τώρα ,,,πλαλάτει πουδαράκια μ'
2) Μήπως τελικά, κάτι που δεν  θέλουμε να πιστέψουμε, ο Αθανασίου,"δια της πλαγίας οδού", εκδικείται τον Ρωμανό επειδή του πέταξε στα μούτρα τον έπαινο που πήγε να του δώσει στις φυλακές για την εισαγωγή του στα ΤΕΙ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: