Συνεχίζει τον εμπαιγμό η συγκυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων συνολικά, αλλά και ειδικότερα σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, με την απόφαση που ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή 15 Ιούνη.
Η προκήρυξη των 600 θέσεων εργασίας, αντί των 550 που αρχικά είχε ανακοινωθεί, είναι σταγόνα στον ωκεανό καθώς από το συγκεκριμένο τομέα συνολικά απολύονται 1.165 εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα οι μισοί να βρίσκονται στον αέρα. Επίσης οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στα Ανώτατα Ιδρύματα παραμένουν ακάλυπτες, με σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία των Πανεπιστημίων, αλλά και των φοιτητών. Εξάλλου, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις στο χώρο της Παιδείας με κύριο χαρακτηριστικό την παραπέρα εμπορευματοποίησή της και την ακόμα μεγαλύτερη εισβολή των επιχειρήσεων στα Ανώτατα Ιδρύματα.
Τη σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, αναφέροντας ότι «όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται -σύμφωνα με τη νομοθεσία- κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα».
Προσθέτει πως «τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ. Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη».
Να υπενθυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν εκδηλωθεί διαμαρτυρίες από την πλευρά των διοικητικών υπαλλήλων που προκάλεσαν διαφωνίες στους κόλπους της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό, καθώς οι ηγεσίες των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας είχαν διαφορετική εκτίμηση για το πόσοι υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα έπρεπε να επαναπροσληφθούν.
Πάντως, το θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δεν λήγει, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την υλοποίησή τους μέσω της αξιολόγησης και η απόληξη αυτής της διαδικασίας είναι η ανεργία για πολλούς δημόσιους υπαλλήλους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου