Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Χαράτσι των 13 ευρώ υπέρ της Fraport σε 14 αεροδρόμια προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης

Την επιβολή του χαρατσιού των 13 ευρώ υπέρ της γερμανικής εταιρείας Fraport στα 14 αεροδρόμια που της παραχωρήθηκαν προς εκμετάλλευση επιβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Το χαράτσι αυτό προβλέπει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και θα επιβαρύνει κάθε επιβάτη από τις αρχές του 2017.
Το αεροδρόμιο των Χανίων
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός είπε πως το χαράτσι «είναι μέρος της σύμβασης που βρήκαμε από το ΤΑΙΠΕΔ έτοιμο και από την κυβέρνηση Σαμαρά» και το οποίο ωστόσο δεν άλλαξε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού που είναι στα προαπαιτούμενα μέτρα απάντησε πως προχωρά λέγοντας ότι «είναι ένας διαγωνισμός που γίνεται τώρα, οι όροι πρέπει να μπουν με τέτοιο τρόπο σε τέτοια κατεύθυνση που να υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον».

Π. Σκουρλέτης: Στο νέο Υπερταμείο θα περάσει η ΔΕΗ .

«Θα υπάρξει απόλυτη συνέπεια στα συμφωνηθέντα» ήταν η απάντηση του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη σε ραδιοφωνικό σταθμό για την έγκαιρη υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων και σε ότι αφορά στο δικό του υπουργείο ανέφερε πως ήδη προχωρά το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.
Για το 17% των μετοχών της ΔΕΗ που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ ο υπουργός προανήγγειλλε ότι θα περάσουν στο νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων λέγοντας ότι «με τη συγκρότηση του νέου Υπερταμείου θεωρώ ότι το 17% μαζί με το υπόλοιπο να πάει στον πυλώνα αξιοποίησης στο πλαίσιο του νέου υπερταμείου».
Επιπλέον για την βελτίωση της εισπραξιμότητας των λογαριασμών της ΔΕΗ γνωστοποίησε ότι πρότεινε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη ότι «θα πρέπει ίσως η ΔΕΗ να σκεφτεί να μην εκδίδει πια τους λογαριασμούς σε δίμηνο αλλά να το κάνει, "έναντι" στο μήνα και "εκκαθαριστικό" στο δίμηνο όπως κάνει όλος ο ανταγωνισμός της. Αυτό θα διευκολύνει και τον κόσμο, να αποπληρώνει μικρότερα ποσά και θα δώσει και τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να εισπράττει τα χρήματα πιο γρήγορα». Πρόσθεσε ότι ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΔΕΗ «το μελετάει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: