Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Δραστηριότητες της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.

Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Παιδείας Έρευνας και θρησκευμάτων

Οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με το οποίο ζητείται η έκτακτη χρηματοδότηση του σχολείου, τουλάχιστον με 3000 ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι άμεσες ανάγκες του σε αθλητικό υλικό, που θα διασφαλίζει την ανεμπόδιστη υλοποίηση του μαθήματος φυσικής αγωγής.



Αθήνα 21/10/2016
Οι καταθέτοντες βουλευτές


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
36ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
“Μίλτος Κουντουράς”                                                      Θεσσαλονίκη 6 Οκτωβρίου 2016
Αγίας Σοφίας 66
ΤΚ 54635 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 275695                                    Προς

6973358101                                       Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

                                                         Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής

                                                         Τμήμα Β' Σχολικών Γυμναστηρίων


                                                                  Κοινοποίηση:
                                                         Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Μόλις πριν λίγες ημέρες, στις 3 Οκτωβρίου 2016, ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης, επισκεπτόμενος το 4ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού, μίλησε για τη σπουδαιότητα του  σχολικού αθλητισμού. Μάλιστα αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ανέφερε: "Δίνουμε προτεραιότητα στην άθληση και στο μάθημα της φυσικής αγωγής, που αποτελεί όχι απλά μια επέτειο, αλλά υπενθύμιση μιας καλής καθημερινότητας". "Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες από φέτος ώστε να είναι αυτή η δραστηριότητα πιο ουσιαστική, να μην είναι ένα απλώς μάθημα αλλά να είναι μια δραστηριότητα η οποία θα βάλει τα παιδιά σε έναν νέο τρόπο ζωής ,σε μια άσκηση δια βίου".
Οι γονείς του 36ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, θεωρούμε ότι η Φυσική Αγωγή, ο αθλητισμός, αποτελούν ανάγκη και ταυτόχρονα δικαίωμα των παιδιών, των νέων. Αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής και της γενικότερης ανάπτυξης τους, και συνδέονται ευρύτερα με την υγεία, τη φυσική κατάσταση και την ψυχική ισορροπία του κάθε ανθρώπου.
Αυτή η ανάγκη όμως, καθόλου δεν εξυπηρετείται από το σημερινό σχολείο. Εμείς αναφερόμαστε στο δικό μας σχολείο, όμως πιστεύουμε ότι η διαπίστωση αφορά όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Γιατί δεν φτάνει το εκπαιδευτικό προσωπικό να έχει διάθεση και να προσπαθεί να εξυπηρετήσει αυτή την ανάγκη, χρειάζεται να υπάρχει και η απαιτούμενη υποδομή.
Στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει κλειστό γυμναστήριο και οι ελλείψεις σε αθλητικό υλικό είναι σημαντικές, καθώς τελευταία φορά που του χορηγήθηκε αθλητικό υλικό ήταν λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.
Στα 12 και πλέον χρόνια που πέρασαν, το αθλητικό υλικό, όπως αντιλαμβάνεστε, καταστράφηκε και ποτέ δεν αντικαταστάθηκε με επιχορήγηση του κράτους. Κάθε φορά, καλούνται οι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, για μπάλες ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ, για στεφάνια ρυθμικής, εστίες ποδοσφαίρου, κλπ.

1
Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών βιώνει τις επιπτώσεις της κρίσης και πολλές φορές αναγκάζεται να περιορίσει ακόμη και βασικές ανάγκες επιβίωσης, δεν μπορεί να καλούνται να πληρώνουν για υποδομές και αναλώσιμα που το κράτος οφείλει να παρέχει.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με υπάλληλο του Τμήματος Σχολικών Γυμναστηρίων, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων, ζήτησε να παρασχεθεί το αναγκαίο αθλητικό υλικό στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για να πάψουν τα παιδιά μας να aστερούνται το δικαίωμα στο σχολικό αθλητισμό, την αναγκαιότητα του οποίου, θεωρητικά αναγνωρίζετε.
Η απάντηση που δόθηκε στον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων, ήταν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο αθλητικό υλικό και ούτε προβλέπεται να υπάρξει άμεσα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ζητούμε: Έκτακτη χρηματοδότηση του σχολείου, τουλάχιστον με 3000 ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι άμεσες ανάγκες του σε αθλητικό υλικό, που θα διασφαλίζει την ανεμπόδιστη υλοποίηση του μαθήματος φυσικής αγωγής τόσο στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου όσο και σε τμήμα της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που βρίσκεται στο υπόγειο.
Απαιτούνται δάπεδα ασφαλείας, στρώματα γυμναστικής, σχολικές εστίες ποδοσφαίρου, στεφάνια μπάσκετ, τουλάχιστον δέκα (10) μπάλες Βόλεϊ, δέκα (10) μπάλες Ποδοσφαίρου, δώδεκα (12) μπάλες Μπάσκετ, στεφάνια ρυθμικής και άλλα αθλητικά υλικά.
Περιμένουμε άμεσα να ανταποκριθείτε στο αίτημα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: