Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Υπόμνημα ΔΑΣ προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων



Αθήνα, 01/4/2019

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς     τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,
κ. Χριστόφορο Σεβαστίδη
και        τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης  


Kε Πρόεδρε,
Όλο το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες σοβαρότατων παραβιάσεων του νόμου και του καταστατικού της ΓΣΣΕ από την πλειοψηφία της Διοίκησής της, στάση που αποσκοπεί στην συμμετοχή στο Συνέδριό της, «αντιπροσώπων» που έχουν  «εκλεγεί» με νοθείες από Ομοσπονδίες και Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα, αλλά και στην συμμετοχή  «αντιπροσώπων» που φέρουν αδιαμφισβήτητα την εργοδοτική ιδιότητα.
Η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, έχοντας απόλυτη γνώση κάθε νοθείας που έχει λάβει χώρα στην ανάδειξη «αντιπροσώπων» για το 37ο Συνέδριο, καταστρατήγησε συνειδητά όλες τις καταστατικές διαδικασίες, προκειμένου να χορηγήσει κάρτα αντιπροσώπου σε όλους όσους έχουν «εκλεγεί» κατά παράβαση του νόμου και του καταστατικού. Το αποκορύφωμα της παράνομης και αντικαταστατικής στάσης της ήταν –τις προηγούμενες μέρες στην Καλαμάτα όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το 37ο Συνέδριο της- να διανέμονται –με πρωτοφανείς τρόπους- κάρτες αντιπροσώπων  και ενώ για την συμμετοχή πολλών από αυτούς εκκρεμούσαν ενστάσεις. 
Θέλουμε επίσης να θέσουμε υπόψη σας ότι σύμφωνα με το καταστατικό της ΓΣΕΕ και λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έλαβαν χώρα –κατά παράβαση του νόμου και του καταστατικού- τόσο κατά την προετοιμασία του Συνεδρίου, όσο και στην Καλαμάτα όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το εν λόγω Συνέδριο:
- η κάρτα αντιπροσώπου έπρεπε να χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια για τον σκοπό αυτό όργανα και επιτροπές της ΓΣΕΕ, αφού βεβαίως είχε προηγηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας και μόνον στους αντιπροσώπους για την συμμετοχή των οποίων δεν είχαν υποβληθεί ενστάσεις, όπως ορίζει το καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε.
- το μητρώο μελών –κατά τα ανωτέρω- έπρεπε να συμπεριλαμβάνει καταρχάς μόνο τους αντιπροσώπους εκείνους που είχαν λάβει αυτοπροσώπως, σύννομα και καταστατικά την κάρτα αντιπροσώπου, δηλαδή εκείνους για τους οποίους δεν εκκρεμούσαν ενστάσεις και είχε προηγηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας τους
- το Συνέδριο (Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων) δηλαδή, έπρεπε να συγκροτηθεί καταρχάς από τους αντιπροσώπους για την εκλογή και συμμετοχή των οποίων δεν είχε υποβληθεί αντίρρηση - ένσταση και οι οποίοι -και μόνον αυτοί- καλούνταν να αποφασίσουν –ως το καταρχάς σώμα του Συνεδρίου- για την συμμετοχή στο Συνέδριο των αντιπροσώπων για τους οποίους είχαν υποβληθεί ενστάσεις. Αυτονοήτως, οι τελευταίοι δεν έπρεπε να λάβουν κάρτα αντιπροσώπου, ούτε βεβαίως να συμπεριληφθούν στο μητρώο μελών, πριν την σχετική απόφαση επί της συμμετοχής τους ή μη στο Συνέδριο από το ίδιο το σώμα του Συνεδρίου
- οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που η εκλογή τους έλαβε χώρα κατά παράβαση του νόμου και των οικείων διατάξεων του καταστατικού, όπως βεβαίως και οι αντιπρόσωποι που έχουν εργοδοτική ιδιότητα, έπρεπε να αποκλεισθούν, ώστε να διασφαλιστεί η εν γένει τήρηση του καταστατικού και του νόμου κατά την διεξαγωγή του Συνεδρίου.  
Η μέχρι σήμερα σταθερά επιδεικνυόμενη στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης της  Γ.Σ.Ε.Ε. αποδεικνύει την κατηγορηματική άρνησή της για διεξαγωγή Συνεδρίου με νόμιμα και καταστατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους Ομοσπονδιών και Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων. Η επιδίωξή της για πραγματοποίηση Συνεδρίου με την συμμετοχή αντιπροσώπων που έχουν «εκλεγεί» με κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων του νόμου και του καταστατικού και με την συμμετοχή «αντιπροσώπων» που φέρουν αδιαμφισβήτητα την εργοδοτική ιδιότητα, υπαγόρευσε και την συστηματική από την πλειοψηφία της διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε. παραβίαση του καταστατικού της και την υπονόμευση κάθε νόμιμης συλλογικής διαδικασίας. Εντελώς ενδεικτικά θέτουμε υπόψη Σας, ότι ουδέποτε συγκάλεσαν συνεδρίαση των αρμόδιων οργάνων και επιτροπών για τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων των αντιπροσώπων και για την εν γένει προετοιμασία διεξαγωγής του Συνεδρίου, απεναντίας διένειμαν κάρτες αντιπροσώπου με πρωτοφανείς τρόπους και σε απίθανους χώρους, σε εργοδότες και νόθα «εκλεγμένους» αντιπροσώπους.
Από την πλευρά μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ζητούσαμε επίμονα κατ΄ εφαρμογή των καταστατικών διατάξεων, την σύγκληση των αρμοδίων οργάνων της Γ.Σ.Ε.Ε. για τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων των αντιπροσώπων και την χορήγηση από τα αρμόδια όργανα κάρτας αντιπροσώπου σε όσους νόμιμα και καταστατικά το δικαιούνταν κατόπιν βεβαίως ελέγχου ταυτοπροσωπίας τους και εφόσον δεν είχαν υποβληθεί ενστάσεις για την συμμετοχή τους.   
              Είναι κρίσιμο να σημειώσουμε ότι για τους ισχυρισμούς μας αυτούς διαθέτουμε πλήρη τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία είναι στη διάθεσή σας, όποτε ζητηθούν.
Σας υποβάλλουμε το παρόν Υπόμνημά μας, με βάση τον θεσμικό σας ρόλο και δεδομένης της αδιαμφισβήτητης σοβαρότητας της ανόθευτης συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων στην χώρα μας στην ανώτατη μορφή συνδικαλιστικής οργάνωσής τους (Γ.Σ.Ε.Ε.).


Για την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία και τους αντιπροσώπους της στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γ.Σ.Ε.Ε.
 και  αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
ΓΙΩΤΑ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: