Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Σ.Ε.Ε.Ν. Α-Β-Ε-Κ
Αριστοτέλους 11-15, Αθήνα, Τηλ. 210 5249317
E-mail: kladenergia@gmail.com
kladikoenergeias.wordpress.com
Αρ.Αποφ.7684/2010

1/2/2020
  
Καταγγέλλουμε το εργοδοτικό έγκλημα που συνέβη στις εγκαταστάσεις της Μότορ Όιλ (ΜΟΗ) στους Αγίους Θεοδώρους, το βράδυ της Παρασκευής (31/01/2020).
Στις 22:30 σημειώθηκε έκρηξη σε χώρο που χρησιμοποιείται ως ιατρείο - αποδυτήρια και είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν βαριά τέσσερις συνάδελφοι μας και να διακομιστούν σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Οι συνάδελφοι μεταφέρθηκαν και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται με βαριά εγκαύματα δυο στο Θριάσιο Νοσοκομείο και δυο στο Γεννηματά.
Να σημειωθεί ότι στις εργασίες συντήρησης που γίνονται τις τελευταίες βδομάδες, υπήρχαν και άλλα περιστατικά τα οποία ευτυχώς δεν οδήγησαν σε σοβαρό τραυματισμό, αποδεικνύουν όμως περίτρανα ότι μπροστά στο κέρδος των εργοδοτών, η υγεία και η ασφάλεια των εργατών έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Δεν φταίει η «κακιά στιγμή» για αυτά τα περιστατικά, αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής που ακολουθούν εργοδότες και κυβερνήσεις.
Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας απαιτεί από τα αρμόδια όργανα να διαλευκανθούν πλήρως οι αιτίες που οδήγησαν στο δυστύχημα, καθώς και την άμεση παρέμβαση του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) στην επιχείρηση.
Συνάδελφοι,
Δεν μπορούμε να δεχτούμε να συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα απέναντι στους εργαζόμενους. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στη δουλειά αν δεν εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Η οργάνωση και ο αγώνας για να μπει φρένο στην εντατικοποίηση της εργασίας, για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργατών, πρέπει να γίνει δική μας υπόθεση!
Ευχόμαστε την γρήγορη ανάρρωση των συναδέλφων και δύναμη στις οικογένειες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: