Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Ζήσε ελεύθερος χωρίς ναρκωτικά

Ανακοίνωση, της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, με αφορμή την αυριανή (26/6) Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών

Την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και να στηριχθεί η νεολαία αναδεικνύει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει:
«Από τη μια γινόμαστε μάρτυρες της όξυνσης της καταστολής, της απαγόρευσης των διαδηλώσεων, αλλά από την άλλη της προσπάθειας αστικών κομμάτων, μεγαλοεπιχειρηματιών και άλλων φορέων να προωθήσουν τη λογική της "νομιμοποίησης" των ναρκωτικών.
Αφεντικά και κυβερνήσεις θέλουν τη νεολαία "ναρκωμένη". Χτίζουν ψεύτικους παραδείσους και αυταπάτες, ενώ της στερούν το μέλλον και τα δικαιώματα. Γεμίζουν τις φτωχογειτονιές με ναρκωτικά, ενώ αδειάζουν τα σχολεία, τσακίζουν την πρόσβαση των νέων στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Μετατρέπουν τους νέους εργαζόμενους σε ρομπότ με ζωή - λάστιχο, χωρίς δικαίωμα σε διακοπές, ξεκούραση, ελεύθερο χρόνο».
Η Γραμματεία Νέων σχολιάζει ακόμα ότι «η "νομιμοποίηση" των λεγόμενων "μαλακών" ναρκωτικών παρουσιάζεται ως δήθεν προοδευτικό μέτρο τόσο για να περάσει στις συνειδήσεις της νεολαίας ως κάτι ακίνδυνο, ακόμη και ως θετικό, ενώ πρόκειται για μια τεράστια μπίζνα δισεκατομμυρίων με τραγικές συνέπειες στην αύξηση του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης» και παραθέτει σχετικά στοιχεία.
«Οι νέοι εργαζόμενοι βιώνουν έναν καθημερινό βομβαρδισμό απογοήτευσης, μοιρολατρίας, ατομικισμού και αδιεξόδου», σημειώνει η Γραμματεία Νέων, που αναφέρεται όμως από την άλλη και στη νεολαία που αγωνίζεται, διεκδικεί, σηκώνει κεφάλι και τονίζει:
«Αυτή η τάξη δεν έχει ανάγκη από "σωτήρες", "ψεύτικους παραδείσους" και ελεύθερα ναρκωτικά.
Εχει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και του αγώνα. Εχει την ιστορία, τις κατακτήσεις και τις παρακαταθήκες του εργατικού κινήματος. Είναι η τάξη που παράγει τον πλούτο, που κινεί τον κόσμο και βαδίζει προς το μέλλον.
Πάρε ανάσα - Σπάσε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης.
Ζήσε ελεύθερος χωρίς ναρκωτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: