Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ & ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους οικοδόμους και εργαζόμενους στις κατασκευές να δώσουμε μαζικά το παρών στη συγκέντρωση-πορεία που διοργανώνει το Στέκι Εργαζομένων & Νεολαίας Πατησίων-Κυψέλης, μαζί με άλλα σωματεία και φορείς της Αθήνας, το Σάββατο 20 Μάρτη, στις 12.30 στην Πλατεία Κυψέλης.

Οι οικοδόμοι, Έλληνες και μετανάστες, δουλεύουμε πλάι-πλάι στο γιαπί. Βιώνουμε καθημερινά την ίδια εκμετάλλευση από την εργοδοσία, με εντατικοποίηση της εργασίας, την ανασφάλιστη εργασία, την απληρωσιά και πολλές φορές ούτε καν τα στοιχειώδη μέτρα για την υγεία και ασφάλεια μέσα στους χώρους δουλειάς.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έναν χρόνο τώρα που διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού, η κυβέρνηση συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με τα Κέντρα Υγείας και τα Δημοτικά Ιατρεία στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας να υπολειτουργούν, με τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης, γιατί ενώ χάνονται καθημερινά δεκάδες ζωές συνανθρώπων μας, έχει κάνει καραμέλα την ατομική ευθύνη, πετώντας το μπαλάκι στο λαό και την ίδια στιγμή αρνείται πεισματικά να δώσει λύση με την αναγκαία επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας έστω και τώρα.

Ταυτόχρονα, για να φιμώσει την αγωνιστική διεκδίκηση, δυναμώνει την καταστολή και τον αυταρχισμό, νομοθετεί με κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζοντας τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Δεν τους κάνουμε τη χάρη. Όσους νόμους και να φέρουν, να μας υποτάξουν δεν θα καταφέρουν.

Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενώνουμε τις φωνές μας και διεκδικούμε συλλογικά και μαχητικά:

·     Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

·     Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες συνδεδεμένες με τα Κέντρα Υγείας για κατ’ οίκον επισκέψεις.

·     Να στελεχωθεί άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Κέντρο Υγείας στην Χαλκίδος και τα δημοτικά ιατρεία στη Χανίων.

·     Να ανοίξουν αμέσως τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στις περιοχές μας (7ο θεραπευτήριο και Γενικό Πατησιών), τα έχουμε ανάγκη.

·     Να λειτουργήσει άμεσα ιατρείο στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, με όλο το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

·     Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

·     Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, να σταματήσει η αστυνομοκρατία και η τρομοκρατία.

 

 

Μάρτης 2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: