Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

20 συμβουλές από έναν πατέρα στο γιο του




http://www.imommy.gr/
Απλές αλλά πολύτιμες συμβουλές που κάθε γιος θα ήθελε να γνωρίζει... 
1. Είναι πιο δύσκολο να αγοράσεις παντελόνι από το να το βγάλεις.
2. Όταν συναντήσεις ανθρώπους με χιούμορ ακολούθησε τους πιστά. Το γέλιο είναι σαν τις βιταμίνες, ποτέ δεν παίρνεις όσες χρειάζεται ο οργανισμός σου.  
3. Ο τύπος που ξέρει να αγκαλιάζει τους άλλους, νιώθει πάντα καλά με τον εαυτό του.
4. Διάβασε ποίηση.
5. Όταν σου έρχεται να κλάψεις, από χαρά ή λύπη, άστο να συμβεί. Αν δεν αφήσεις αυτά τα δάκρυα να ξεσπάσουν θα γίνουν πόνος βαρύς στην καρδιά. 
6. Όταν χρειαστεί να κάνεις κάποια αγγαρεία ή φασίνα στο σπίτι σου, βάλε δυνατά τη μουσική.
7. Πέρασε λίγο χρόνο με ανθρώπους που υπήρξαν λιγότερο τυχεροί από εσένα στη ζωή. Έτσι θα εκτιμήσεις πόσο τυχερός είσαι εσύ.
8. Ποτέ μη λες ψέματα για κάτι αληθινά ασήμαντο. Κάθε φορά που λες ένα ψέμα, χάνεις κι ένα κομμάτι της ψυχής σου.
9. Βρες -ή τουλάχιστον προσπάθησε να βρεις- μια δουλειά που σε κάνει ευτυχισμένο. Αν αυτή η δουλειά βοηθάει στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος… ακόμα καλύτερα.
10. Αν σου δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψεις κάντο. Αν αυτή η ευκαιρία βρίσκεται στο εξωτερικό, ακόμα καλύτερα. Θα μάθεις πολλά από τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εσένα. .
11. Θα κάνεις πολλά λάθη. Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες… Το θέμα είναι τι θα μάθεις από αυτά.
12. Σκέψου πως κάποτε μπορεί να παντρευτείς. Ίσως να χρειαστεί και να χωρίσεις. Μπορείς να παντρευτείς στα 21 ή στα 61. Αρκεί να έχεις έναν ευτυχισμένο γάμο.
13. Το χρήμα και η δόξα είναι μια χαρά, αλλά ποτέ δε θα σου δώσουν τη χαρά και την ολοκλήρωση που σου δίνει η οικογένεια.
14. Θα υποστηρίξω το δικαίωμα σου στη διαφορετικότητα. Αν οι επιλογές σου δεν πάνε με το ρεύμα, εγώ θα είμαι πάντα δίπλα σου και κόντρα στο ρεύμα.
15. Η κίνηση σου δίνει απίστευτη ευχαρίστηση. Ο αθλητισμός δεν είναι κάτι υποχρεωτικό για τους άντρες, ωστόσο μην ξεχνάς πως το κορμί σου είναι ένας ναός.  Και το χρειάζεσαι για να σου δίνει χαρά ευχαρίστηση αλλά και για να εκφράζεσαι.  
16. Το ποτό έχει πλάκα όταν δε γίνεται κατάχρηση.
17.Η αποστομωτική ειλικρίνεια θα σε πάει μακριά. Ίσως οι άλλοι να μην την εκτιμήσουν αλλά να ξέρεις ότι ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν τη γλώσσα της καρδιάς. 
18. Βρες ένα ιδανικό, που να ζεσταίνει την καρδιά σου. Όταν η καρδιά σου είναι ζεστή δε νιώθεις ποτέ ντροπή.
19. Ζήσε με πάθος. Κάνε μεγάλα όνειρα. Και μην κοιτάζεις ποτέ πίσω. 

20. Πάντα να θυμάσαι ότι σε αγαπάω και θα είμαι δίπλα σου ότι κι αν συμβεί. Δε θα με χάσεις ποτέ. Πάντα θα είμαι εκεί για σένα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Μας το εστειλε ο ΜΙΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: