Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Mας τα πρήξατε με την ΕΡΤ



  
Το άρθρο της Αναστασίας Γιάμαλη δημοσιεύτηκε στην «Αυγή»
    Ναι, η ΕΡΤ δεν είναι ακριβώς όπως θα την θέλαμε. Όπως τα θέλουμε δεν είναι ούτε τα ιδιωτικά κανάλια. Συγκεκριμένα το  Mega , ο ΑΝΤ1 , ο  άλφα,  ο  ΣΚΑΙ   η το  Αστέρια  και οι διάφοροι μικροί σταθμοί είναι το αντίθετο από αυτό που θα θέλαμε. Δεν τους κλείνουμε όμως. Α πα πα ... Είναι ιδιωτικοί, είναι ανταγωνιστικοί, λειτουργούν με όρους αγοράς,  και όταν δεν τα καταφέρνουν , εδω  είναι οι   κρατικοί προϋπολογισμοί να  δώσουν ένα χεράκι ... 92 εκατομμυρίων ευρώ ας πούμε.  Για άδειες ούτε λόγος ... Είναι λίγο ειρωνεία της τύχης ότι την ώρα που η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ δίνει πανελλαδική άδεια στο  «αρτ»  του Καρατζαφέρη.
    Τι να την  κάνουμε την ΕΡΤ  όταν  υπάρχει  η  Μεσημεριανή Μελέτη   στο κανάλι  του πολύ κ. Μαλέλη για να  δεις  ποιός τα 'φτιαξε με ποιά, ποιός χώρισε με ποια, πού εμφανίστηκε ποια και αν ήπιε μαρτίνι, απλτίνι ή μαρουλίνι .
    Tι να την  κάνουμε  την ΕΡΤ  όταν  υπάρχουν  ενημερωτικές εκπομπές  σαν αυτή του   Γιάννη Πρετεντέρη  που  περνάει γραμμή Κυβερνητική καλύτερα  και από τον Σίμο ? Πού έχει πάντα πρώτο στασίδι τον Ψαριανό και το γιλέκο του?
    Tι  να την  κάνουμε την  ΕΡΤ  όταν η   Όλγα μας λέει ειδήσεις φορώντας κολιέ  Chopard , την ώρα που για ποσά πολύ μικρότερα από την αξία του έχουν φυλακιστεί διάφοροι καημένοι.
    Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ , αφού για σάτιρα έχουμε τον μάτσο απολίτικο Θεσσαλονικιό - που δεν έχει ακούσει κατά που πέφτουν οι Σκουριές -  Κανάκη  και το  παρεάκι του. Που το παίζουν ποιότητα και μας δείχνουν κάνα  Ζeitgeist  κάθε μεγάλη Παρασκευή, λόγω Επιταφίου, μεγάλη η χάρη Του.
    Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ,  όταν φορά προνομιακή παίζει  ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ  και   Φατμαγκιούλ  και διάφορα άλλα σαπούνια εκ. Τουρκίας. Μαθαίνουμε και μια ξένη γλώσσα, αλλά, τα 'χει πει ο Σίμος και η Τρόικα,  είμαστε αχάριστοι ...
    Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ , άμα γουστάρουμε  να δούμε κώλους  το βάζουμε στον   Θέμο  - αυτόν με τα εκατομμύρια στο πορτ μπαγκάζ - ή το γυρνάμε στο Αστέρι που έχει και   Ρεπορτάζ Παραλίας . Άσε που ο Θέμος που και που παρουσιάζει και κάνα Χρυσαυγίτη βουλευτή και γουστάρουμε. Είναι αντισυστημικός ο Θέμος, σαν τους Χρυσαυγίτες ...
    Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ,  όταν τις Κυριακές έχει τα σόου, που τη μιά  εγχώριοι τριτοδεύτεροι  και  ενίοτε  δευτερόπρωτοι αστέρι  - ένεκα η κρίση-χορεύουν στον πάγο, χορεύουν στην πίστα βαλς, μάμπο, τσάτσα, τραγουδούν πότε ημίγυμνοι  και  πότε  υποδυόμενοι  τη μια την   Μαντόνα,  την άλλα τον   Τσιτσάνη  και την άλλη τον  Μιχαλάκη τον Τζάκσον .  
    Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ , αφού άμα θέλουμε «πχιότητα» και  εκ. βαθέων εξομολογήσεις έχουμε να  διαλέξουμε ανάμεσα στον  φαληρημένο  Πέτρο Κωστόπουλο η στον   Σταύρο Θεοδωράκη  το που  έχει και βαθύ βλέμμα και ο, τι θέμα πιάσει το χέρι του, αγιογραφία το κάνει .. .
    Γιατί, τα πρωινά ?  που αν δεν τα  ακούσεις  κοσμικά  και  χιτ τις επιτυχίες της  λαϊκοπόπ  με ολίγη από χιπ χόπ και αν δεν  δεις τι καλό έφτιαξαν τα χεράκια του « πρώτου Έλληνα Master Chef »  Άκη Πετρετζίκη  στου Γιώργου και της Φαίης στο Mega -  που είναι και ανιψιά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ του Γ. Φλωρίδη  - πως να πάει καλά η μέρα?
    Kαλύτερα μωρέ , να το κλείσουν το μπουρδέλο την ΕΡΤ. Σιγά, τι να μας πει και ο   Εξάντας . Επειδή έχει πάρει εκεί   κάμποσα Διεθνή βραβεία ? Tι να μας πει και ο Κούλογλου, και οι   Ανιχνεύσεις   στην ΕΤ3? Τι να μας πει και το « Σαν σήμερα »αφού δεν  πρόκειται ποτέ να πει   πότε έχει Γενέθλια η Μενεγάκη . Τι μας νοιάζουν τα αφιερώματα σε ιστορικές περιόδους? Tι μας νοιάζει η « Μηχανή του Χρόνου»και ο« Λαβύρινθος ». Τί μας νοιάζει ο  Βασίλης Βασιλικός  που  καταπιάνεται με βιβλία,  εμείς έχουμε facebook . Και στην τελική, ποιος χέστηκε για τα « Μουσικά Σύνολα »  αφού είναι γνωστό και γενικά παραδεκτό πως « στην Ελλάδα δεν πιάνουν τα συγκροτήματα ! ».
    Και αυτή την Ιστορία την έχουμε πολύ υπερεκτιμημένη, επειδή δηλαδή έχουν  διευθύνει τμήματα της ΕΡΤ ο  Στρατής Μυριβήλης  κι ο  Οδυσσέας Ελύτης  και  επειδή ο  Δημήτρης Χορν  διετέλεσε διευθυντής, η επειδή ο  Μάνος Χατζηδάκις  ανέλαβε το ΤΡΙΤΟ Πρόγραμμα πρέπει να  μείνει ανοιχτή  και να  εκπέμπει? Που τα είδαμε αυτά? Έχουν οι άλλες χώρες κρατικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα? Και εν πάση περιπτώσει, που είναι  η   Λιλιπούπολη.  Το Google Maps δεν βγάζει τίποτα.
    Η  κόρη του  Σαλαγκούδη  και όλοι οι υπόλοιποι των « ειδικών θέσεων και ειδικών μισθολογίων » που διόρισε ο  Σίμος,  ο Μουρούτης  και η  παρέα πολυακουσμένα, ακόμη και η παρουσιάστρια  Έλλη Στάη   δεν είναι η  ΕΡΤ.
 Η ΕΡΤ είναι οι εργαζόμενοι, από την καθαρίστρια και τον καντινιέρη, μέχρι τον  Τεχνικό   που προσπαθεί να σηκώσει το σήμα στην ΣΤΗΝ Ρόδο και την Πρέβεζα.
Η ΕΡΤ είναι το κανάλι της περιφέρειας , που λέει τον καιρό για τον αγρότη και το κανάλι που συντηρεί τους δεσμούς των αποδήμων με την χώρα τους.
Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ  που θα τα καλύψει πάντα  ακόμα και αν δεν  γουστάρουμε την είδηση όπως παρουσιάζεται  αφού έχει λογοκριθεί από τον  Λιάτσο και τον κάθε Λιάτσο.
Η ΕΡΤ είναι ένα κομμάτι από τα παιδικά μας χρόνια , όταν η Μαρία Χοακίνα, σνόμπαρε το Σιρίλο επειδή ήταν φτωχός και μαυρούλης.
Η ΕΡΤ είναι το αρχείο της  .
Η ΕΡΤ από την Τρίτη, είναι ζήτημα όλων μας .
       Υ.Γ1 Η ΕΡΤ ήταν μέχρι το βράδυ της Τρίτης το μόνο κανάλι που εξέπεμπε με άδεια.
       Υ.Γ 2 Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ΕΡΤ «σύμβολο αδιαφάνειας". Να με συγχωρήσει η εξοχότης του αν κάνω λάθος, αλλά διαφθορά και αδιαφάνεια δεν υπάρχει - μεταξύ άλλων - στην αστυνομία, στην πολεοδομία, στα τελωνεία, στις εφορίες, στο ποδόσφαιρο, στο τραπεζικό σύστημα, στο στρατό, στα ασφαλιστικά ταμεία. Να βάλουμε και σ αυτά λουκέτο?
       Y.Γ.3 Να με συγχωρεί ο Πρωθυπουργός υποπτεύομαι πως αδιαφάνεια υπάρχει και στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όμως εγώ - όπως και ο επιτυχημένος επιχειρηματίας κ.Δ. Μελισσανίδης που καθόταν πρώτη σειρά στην εν λόγω ομιλίας σας -. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ τού ιδέα ΑΠΌ τέτοια πράγματα  Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόματί μου ...


 ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Μας το εστειλε ο ΜΙΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: