Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση για το ΑΓΧΟΣ στη Γαλάτιστα

Πραγματοποιήθηκε το απόγεμα στη Γαλάτιστα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Ανθεμούντα,  ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ  σχετικά με το ΑΓΧΟΣ και τις αλλαγές στην ΥΓΕΙΑ,
Τις ομιλήτριες και το κοινό, στην αρχή της εκδήλωσης, χαιρέτησε εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Γαλάτιστας που ήταν εκ των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης - οι άλλοι δύο ήταν το Π.Ι.Γαλάτιστας και το Δίκτυο Αγωγής Υγείας 4ης Υ.Π.Ε.- η κ.Αντιγόνη Καραζαφείρη.
Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με την κ. ΧΑΛΚΙΑ ΔΑΦΝΗ, επισκέπτρια Κ.Υ.Ευόσμου, με θέμα ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΠΦΥ.ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (σ.σ. έχει γίνει πλέον νόμος)


Στην ομιλία της η κ.Χαλκιά αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ασφαλιστικού Συστήματος στην Ελλάδα διαχρονικά τα πρόβλημα που αντιμετώπισε το σύστημα μέχρι σήμερα, τα υπέρ και τα κατά των μέχρι σήμερα συστημάτων και τους προβληματισμούς που δημιουργεί ο νέος Νόμος για την υγεία.







Στη συνέχεια η κ. Μαρία Δραγασάκη, πολλά χρόνια γιατρός στο Π.Ι. Γαλάτιστας - κατά όνομα μόνο Περιφερειακό μια και έχει μόνο ένα Γιατρό  ενώ έπρεπε να έχει περισσότερους ΚΑΙ χωρίς καν νοσοκόμα-  μίλησε για "ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ-ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ"




Ακολούθησε "ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ" αντιμετώπισης του άγχους και η εκδήλωση έκλεισε - ήταν η έκπληξη της βραδιάς-με  ολιγόλεπτο κουκλοθέατρο με θέμα σχετικό με το άγχος από την κ.Δάφνη Χαλκιά.



Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε η Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ κ. ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΕΣΣΙΔΟΥ.

Να πούμε ακόμα πως ο Σύλλογος Γυναικών  είχε ετοιμάσει και μικρό μπουφέ για το κοινό.
 
Εμείς, σχετικά με τον "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΟ" νόμο για την υγεία επιλέγουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: