Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία του ΠΑΜΕ για υπονόμευση της απεργίας από τις δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού

Την υπονόμευση της απεργίας της Τετάρτης από τις δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕχαιρετίζοντας παράλληλα τα στελέχη των ταξικών συνδικάτων και των ταξικών δυνάμεων που μέσα σε δύσκολες συνθήκες δίνουν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας.
Στην ανακοίνωση της σημειώνει:
«Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα δεκάδες στελέχη του ταξικών συνδικάτων και των ταξικών δυνάμεων που μέσα σε δύσκολες συνθήκες δίνουν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 9 Απρίλη 2014.
Ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την υπονόμευση της απεργίας από τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις, τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό κάθε μορφής, μεταφέρουν το μήνυμα της απεργίας σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μέσα στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές της πόλης.
Η υπονόμευση της απεργίας από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αλλά και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ. Σε πολλούς χώρους, στη πραγματικότητα αποτρέπουν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία, οι μεν με το επιχείρημα ότι “τίποτα δεν γίνεται” οι δε με το επιχείρημα ότι “οι απεργίες είναι τουφεκιές στον αέρα και ότι ο μοναδικός δρόμος για τους εργαζόμενους είναι να περιμένουν τις εκλογές και να αναθέσουν τη τύχη τους σε μια άλλη κυβέρνηση”.
Από τα στοιχεία φαίνεται ότι κανένα σωματείο που ελέγχεται από τις δυνάμεις αυτές δεν έχει πάρει απεργιακή απόφαση, δεν έχει κάνει το παραμικρό για την επιτυχία της απεργίας.
Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης δεν αποδέχτηκε το αίτημα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να συνεδριάσει η ολομέλεια της διοίκησης του για να πάρει απόφαση.
Άλλωστε η ΠΑΣΚΕ δεν ψήφισε την απεργία στη ΓΣΕΕ καθώς μαζί με τη ΔΑΚΕ υπέγραψαν μια ακόμα άθλια συμφωνία με τους εργοδότες που νομιμοποιεί τους μισθούς πείνας και προετοιμάζει την ακόμα μεγαλύτερη μείωση τους. Η δε παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι “οι εργαζόμενοι θα μιλήσουν στις εκλογές” ακυρώνοντας το κίνημα και προετοιμάζοντας το νέο εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό στη περίπτωση ανάληψης της κυβέρνησης από το κόμμα αυτό.
Μόνο μετά από το αίτημα του ΠΑΜΕ για συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης η πλειοψηφία του θυμήθηκε ότι υπάρχει απεργία και με δελτίο τύπου ανακοίνωσε συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.
Ωστόσο κυκλοφόρησαν αφίσες των ΓΣΕΕ – ΕΚΘ με τόπο συγκέντρωσης το Άγαλμα Βενιζέλου που αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους.
Το ξεκαθαρίζουμε: Στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 9 Απρίλη, έχουν απεργιακή συγκέντρωση οι απεργοί. Έχουν συγκέντρωση το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα.
ΟΧΙ η ΓΣΕΕ, το ΕΚΘ και οι απεργοσπάστες, οι υπονομευτές της απεργίας και των αγώνων».
ΠΗΓΗ:http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/41121/thessaloniki-kataggelia-toy-pame-gia-yponomeysi-tis-apergias-apo-tis

Δεν υπάρχουν σχόλια: