Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Να ελευθερώσουμε τον μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι

 
Δεμένος χειροπόδαρα και με πρόσωπο παραμορφωμένο από τον πόνο, για να το βλέπουν όλοι. Είναι αβάστακτη και μόνο η σκέψη ότι ήδη μαστίγωσαν δημόσια τον σύζυγό μου ξανά και ξανά 50 φορές.
Τώρα μαθαίνω ότι μπορεί ακόμα και να τον εκτελέσουν – όμως μπορείς να με βοηθήσεις να τον σώσω!

Το όνομά μου είναι Ενσάφ Χαϊντέρ και ο Ράιφ είναι σύζυγός μου. Πέρσι καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση και 1.000 μαστιγώσεις ως κατηγορούμενος για “προσβολή του Ισλάμ” – το έγκλημά του ήταν ότι εξέφρασε την άποψή του σε ένα blog. Ο Ράιφ είναι ένας ήσυχος άνθρωπος και ένας στοργικός πατέρας – λείπει τόσο πολύ στα τρία μας παιδιά και σε εμένα και πλέον φοβόμαστε για τη ζωή του.

Όμως η Γερμανία μπορεί να μας βοηθήσει να τον ελευθερώσουμε: σε 48 ώρες, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, ταξιδεύει στη Σαουδική Αραβία – και εφόσον χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να πάρει θέση για τον Ράιφ, μπορεί να ωθήσει τους Σαουδάραβες ηγέτες να επανεξετάσουν την υπόθεση.

Ζήτησα προσωπικά βοήθεια από τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Όμως η φωνή μου μόνη της δεν είναι αρκετή. Γι’ αυτό σας ζητάω να υποστηρίξετε την έκκλησή μου έτσι ώστε φτάνοντας στη χώρα να νιώσει ένα τεράστιο παγκόσμιο κάλεσμα για να διαπραγματευτεί την αποφυλάκιση του Ράιφ. Ένωσε τη φωνή σου με τη δική μου και στείλε το μήνυμα σε όσους και όσες γνωρίζεις:

https://secure.avaaz.org/el/free_raif_badawi_loc/?tknLejb

Πριν από μερικά χρόνια, ο σύζυγός μου Ράιφ Μπαντάουι ξεκίνησε ένα blog με τίτλο “Ελεύθεροι Σαουδάραβες Προοδευτικοί”. Επιθυμία του ήταν να γράφει για την πολιτική και τη θρησκεία, και να αναλύει κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Όμως το δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας τον κατηγόρησε για προσβολή του Ισλάμ –- κάτι που επιφέρει βαριές τιμωρίες. Επιπλέον η ποινή του Ράιφ δεν έχει αντίκτυπο μόνο σε αυτόν: το δημόσιο μαστίγωμά του στέλνει ένα προειδοποιητικό μήνυμα σε οποιονδήποτε θέλει να εκφράσει παρόμοιες απόψεις.

Με τον Ράιφ γνωριστήκαμε πριν από 15 χρόνια. Παντρευτήκαμε δύο χρόνια αργότερα και σύντομα ήμουν ήδη έγκυος στο πρώτο μας παιδί. Όταν ο σύζυγός μου είχε προβλήματα με τις αρχές του 2008, μας ζήτησε να εγκαταλείψουμε τη χώρα: ταξιδέψαμε μέσω Αιγύπτου στον Λίβανο και καταλήξαμε στον Καναδά, όπου εγγυήθηκαν ασυλία σε μένα και τα παιδιά μου. Όμως τώρα δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια – θέλουμε τον Ράιφ πίσω σε εμάς!

Πολλοί άνθρωποι στη χώρα μου ζητούν μεταρρυθμίσεις και το διεθνές ενδιαφέρον για τη δοκιμασία του Ράιφ αυξάνεται διαρκώς. Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει ήδη δηλώσει ότι θα ασχοληθεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. Ένωσε τη φωνή σου στην έκκλησή μου – το κάλεσμά μας για βοήθεια μπορεί να απελευθερώσει τον σύζυγό μου.

https://secure.avaaz.org/el/free_raif_badawi_loc/?tknLejb

Με βαθιά ευγνωμοσύνη,

Ενσάφ και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz.

Περισσότερες πληροφορίες:

Η σύζυγος του μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι τονίζει ότι η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί πολύ (Τα Νέα)
/>http://www.tanea.gr/news/world/article/5204119/h-syzygos-toy-mplogker-raif-mpantaoyi-tonizei-oti-h-katastash-ths-ygeias-toy-exei-epideinwthei-poly/
/>
18 Νομπελίστες στο πλευρό του Ραΐφ Μπαντάουι (Lifo)
/>http://www.lifo.gr/now/world/58831
/> 
Τον λένε Ραϊφ Μπαντάουι και κάθε Παρασκευή θα τον μαστιγώνουν 50 φορές (Huffington Post Greece)
/>http://www.huffingtonpost.gr/2015/01/16/raif-badawi-mastigonoun_n_6484674.html
/> 
Ο Σαουδάραβας μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι μπορεί να ξαναδικαστεί και να αποκεφαλιστεί, υποστηρίζει η οικογένειά του - Saudi blogger Raif Badawi could be retried and beheaded, say his family (The Guardian)
/>http://www.theguardian.com/world/2015/mar/01/raif-badawi-could-be-retried-and-beheaded-family-ensaf-haidar-apostasy
/> 
O Ράιφ Μπαντάουι, Σαουδάραβας μπλόγκερ που καταδικάστηκε σε 1.000 μαστιγώσεις, μπορεί να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή - Raif Badawi, the Saudi Arabian blogger sentenced to 1,000 lashes, may now face death penalty (The Independent)
/>http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/raif-badawi-the-saudi-arabian-blogger-sentenced-...
/> 
Η σύζυγος του μπλόγκερ Μπαντάουι κάνει έκκληση στον Γερμανό Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για βοήθεια - Blogger Badawi’s wife appeals for help from Germany’s Sigmar Gabriel (Deutsche Welle)
/>http://www.dw.de/blogger-badawis-wife-appeals-for-help-from-germanys-sigmar-gabriel/a-18288173
/> 
Συνέντευξη με την Ενσάφ Χαϊντέρ, σύζυγο του φυλακισμένου Σαουδάραβα μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι - Q&A: Ensaf Haidar, wife of jailed Saudi blogger Raif Badawi (Macleans)
/>http://www.macleans.ca/news/canada/qa-ensaf-haidar-wife-of-jailed-saudi-blogger-raif-badawi/
/>
Το μαστίγωμα του Ράιφ Μπαντάουι στη Σαουδική Αραβία είναι μία ‘βάναυση και απάνθρωπη πράξη’ (Διεθνής Αμνηστία) - Flogging of Raif Badawi in Saudi Arabia ‘vicious act of cruelty’ (Amnesty)
/>http://www.amnestyusa.org/news/news-item/flogging-of-raif-badawi-in-saudi-arabia-%E2%80%98vicious-act-of-cruelty
/> 
Ο Σαουδάραβας μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι καταδικάζεται σε 10 χρόνια φυλάκιση - Saudi blogger Raif Badawi gets 10 year jail sentence (BBC)
/>http://www.bbc.com/news/world-middle-east-27318400

Δεν υπάρχουν σχόλια: