Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Με τις ευλογίες της εκκλησίας ξεκίνησε και φέτος η νέα σχολική χρονιά

Με τις ευλογίες της εκκλησίας δηλαδή με τον καθιερωμένο αγιασμό άνοιξαν και φέτος τα σχολεία όλης της χώρας. Πρωί πρωί, από τις 08.30 ξεκίνησαν οι αγιασμοί των τεσσάρων  σχολικών μονάδων της Γαλάτιστας ξεκινώντας - χωροταξικά- από το Λύκειο και καταλήγοντας στο Γυμνάσιο.
Τον αγιασμό έψαλλαν οι ιερείς του χωριού Γεώργιος Σκονδράνης και Αργύριος Καραμόσχος.
Παρόντες από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης οι Μανώλης Σειράς πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας, ο Γιάννης Σιμώνης πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πολυγύρου, ο Τάσος Κανταράς επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. του Δήμου Πολυγύρου και υποψήφιος βουλευτής με την ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας Κατάκαλος Μαλάμης, Νίκος Γιαλιάς και Βασίλης Μαλάκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πολυγύρου Νίκος Σιδέρης και Γιάννης Παπούλιος
Από τα καλωσορίσματα των προϊστάμενων των σχολικών μονάδων βγάλαμε το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν πολλές ελλείψεις στις σχολικές μονάδες παρά μόνο στο Δημοτικό Σχολείου όπου υπάρχουν πολλές  ελλείψεις σε δασκάλους ειδικοτήτων.
Οι τοπικές αρχές υποσχέθηκαν την αμέριστη συμπαράσταση για την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν
Να πούμε ακόμα πως όλες οι σχολικές μονάδες δεν παρέλειψαν να περιποιηθούν τους καλεσμένους τους. Μάλιστα στο Δημοτικό σχολείο είχαν ετοιμάσει , λόγω της Παρασκεής, και νηστίσιμα εδέσματα για τους ιερείς.


Φωτογραφίες από το Γυμνάσιο






Φωτογραφίες από το Δημοτικό









Φωτογραφίες από το Λύκειο





Φωτογραφίες από το Νηπιαγωγωγείο










Δεν υπάρχουν σχόλια: