Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Χωρίς τέλος τα θύματα της ισραηλινής βαρβαρότητας

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Το όνομα του 19χρονου Μάλικ Σάνιν προστέθηκε χτες τα χαράματα στην ατέλειωτη λίστα των Παλαιστινίων που δολοφονούνται από τις σφαίρες των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων.

Ο Σάνιν σκοτώθηκε στη διάρκεια εφόδου Ισραηλινών στρατιωτών στον παλαιστινιακό καταυλισμό Ντουχέισα, νοτίως της Βηθλεέμ, οι οποίοι εισέβαλαν, όπως καταγγέλθηκε αργότερα, με σκοπό να συλλάβουν νεαρά μέλη της οργάνωσης «Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης» (PFLP). Οι Ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν στον καταυλισμό και επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους Παλαιστινίους ρίχνοντας αδιάκριτα πυρά στο πλήθος, προκαλώντας τις αντιδράσεις νεαρών που «αντεπιτέθηκαν» στις σφαίρες με πέτρες και βόμβες μολότοφ.
Ο 19χρονος χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι και καθυστέρησε σκόπιμα η διακομιδή του στο παρακείμενο Νοσοκομείο Μπέιτ Τζάλα, από τους Ισραηλινούς στρατιώτες, με αποτέλεσμα οι εκεί γιατροί να διαπιστώσουν το θάνατο του νεαρού. Λίγες ώρες μετά, η κηδεία του Σάνιν μετατράπηκε σε λαϊκό συλλαλητήριο κατά των ισραηλινών δυνάμεων, καθώς χιλιάδες Παλαιστίνιοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, καταγγέλλοντας τα εγκλήματα των κατοχικών αρχών.
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνηςσημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι ο 19χρονος νεαρός ήταν υποστηρικτής της οργάνωσης, που έπεσε νεκρός «στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με ισραηλινά στρατεύματα».
Τους τελευταίους δύο μήνες, στα Κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης, έχουν σκοτωθεί 112 Παλαιστίνιοι, 17 Ισραηλινοί, ένας Αμερικανός και ένας μετανάστης από την Ερυθραία από ρατσιστική επίθεση Εβραίων εποίκων.
Το ίδιο 24ωρο, Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε 15μηνη ποινή κάθειρξης στην βουλευτή Καλίντα Τζαράρ (αραβικής καταγωγής), οκτώ μήνες αφότου συνελήφθη από Ισραηλινούς στρατιώτες στο σπίτι της στην Α. Ιερουσαλήμ. Η Τζαράρ καταδικάστηκε επειδή είναι μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: