Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Κατεδαφίζουν σπίτια και συλλαμβάνουν ΑΜΕΑ, στην Παλαιστίνη, οι Ισραηλινοί

Εφοδοι, συλλήψεις Παλαιστινίων και κατεδαφίσεις...
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Οι κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων, στο πλαίσιο της τακτικής «συλλογικής τιμωρίας» που εφαρμόζουν οι ισραηλινές κατοχικές αρχές σε βάρος Παλαιστινίων που θεωρούνται ύποπτοι για επιθέσεις, οι εισβολές Ισραηλινών στρατιωτών σε παλαιστινιακούς καταυλισμούς της Δυτικής Οχθης και οι μαζικές συλλήψεις «υπόπτων», παραμένουν στην καθημερινή διάταξη της ειδησεογραφίας από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
Σε χτεσινές εφόδους των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στη βόρεια Δυτική Οχθη, συνελήφθησαν (από αργά το βράδυ της Δευτέρας έως χτες τα χαράματα) τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους αρκετοί έφηβοι 15 ετών, αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως τυφλοί και κωφοί.
Θύματα συλλογικής τιμωρίας έπεσαν χτες τα μέλη πολυμελούς οικογένειας Παλαιστινίων στη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης, όταν μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού κατέστρεψαν σημαντικό μέρος του διαμερίσματός τους, γιατί ένας συγγενής τους κρίθηκε ένοχος για το θάνατο δύο Εβραίων εποίκων τον περασμένο Οκτώβρη. Για παρόμοιο λόγο καταστράφηκαν και τα καταστήματα τριών Παλαιστινίων στο δυτικό τμήμα της Ιερουσαλήμ.
Δεν έλειψαν ούτε οι ειδήσεις για αυθαίρετη κράτηση Παλαιστινίων δημοσιογράφων, με τελευταίο θύμα τον 53χρονο δημοσιογράφο Ομάρ Νατζάλ. Σε καθεστώς «διοικητικής κράτησης» βρίσκονται (σύμφωνα με στοιχεία του τελευταίου διμήνου) 627 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους παιδιά και έφηβοι...
Οι ισραηλινές αρχές, παράλληλα, ανακοίνωσαν πως θα ξανανοίξουν, μετά από επτά χρόνια, την πύληΝταχιγιάτ αλ Μπαρίντ που βρίσκεται στο τείχος της ντροπής που «περικλείει» την Ιερουσαλήμ, βορείως του χωριού Αλ Ραμ και θα επιτρέπουν καθημερινά τη διέλευση μερικών εκατοντάδων Παλαιστινίων μεταξύ 15.00 - 17.00, εφόσον έχουν αστυνομική ταυτότητα που έχει εκδοθεί από τις ισραηλινές αρχές στη Δυτική Ιερουσαλήμ. Στόχος είναι η αποσυμφόρηση της πυκνής κίνησης που παρατηρείται εδώ και καιρό στο πέρασμα Καλαντίγια, που βρίσκεται κοντά στη Ραμάλα.
Μέσα σε όλα αυτά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός,Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πραγματοποίησε χτες αιφνιδιαστικά επίσκεψη στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τον υπουργό Αμυνας, Μόσε Γιάαλον, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου ισραηλινού στρατού, στρατηγό Γκάντι Εϊζενκοτ, για να «ενημερωθεί» για την εκεί κατάσταση ασφαλείας.
Τέλος, οι Παλαιστινιακές αρχές ανακοίνωσαν χτες τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών τον Οκτώβρη του 2016, ενώ διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία διαπίστωναν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλεί στην ήδη δύσκολη ζωή των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας το κατεστραμμένο δίκτυο αποχέτευσης και ύδρευσης, που έχει μετατρέψει τις ακτές της περιοχής σε ζώνες εντελώς ακατάλληλες για αλιεία και κολύμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: