Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ οργανωτής της νοθείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  του ΠΑΜΕ
Η αποκάλυψη της νοθείας, η αδιάλλακτη στάση του ταξικού κινήματος απέναντι στις κάθε είδους  ατιμίες,  με αξιοποίηση και άλλων μηχανισμών του κράτους, με σκοπό τον έλεγχο των οργανώσεων από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, όπως Ε.Κ. Πάτρας, Καβάλας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Εύβοιας, κλπ προβάλλονται με δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ, ως προπηλακισμοί, ως απειλές και βίαιες συμπεριφορές.


Το Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των συνδικαλιστικών οργανώσεων που τους τελευταίους μήνες, πιάνονται με την γίδα στην πλάτη. Το ξεσκέπασμα των μηχανισμών νοθείας και διαμόρφωσης συσχετισμών που στήνεται σε κάθε πόλη μαζί με την εργοδοσία και το κράτος από αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία σε κάθε πόλη, χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους των αφεντικών, ως αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Η  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ,  οι οποίες ενώ  απουσιάζουν από κάθε οργάνωση της πάλης των εργαζομένων απέναντι στον πόλεμο που δέχονται από εργοδότες και κυβέρνηση, την ίδια στιγμή συμμετέχουν και συμφωνούν με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου σε σχέδιο ανάπτυξης, που το χαρακτηρίζουν εθνικό, το οποίο αυξάνει παραπέρα την εκμετάλλευση των εργαζομένων για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια στιγμή οι οργανώσεις που κινούνται στην γραμμή τους  είναι  υπερδραστήριες στη νοθεία για την διαμόρφωση  συσχετισμού που θα επιτρέπει την συνέχιση της γραμμής του συμβιβασμού και της υποταγής,  δέσμευση που έχουν αναλάβει απέναντι στην εργοδοσία και τις πολιτικές δυνάμεις που την υπηρετούν, προκειμένου να χειραγωγούν και να ενσωματώνουν την εργατική τάξη στους  αντεργατικούς, αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και επιλογές τους.  Βάζουν πλάτη  στις ανατροπές που επιλέγει το κεφάλαιο, η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις τους, στέκονται στην απέναντι όχθη από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η επίκληση των δήθεν δημοκρατικών διαδικασιών, από αυτούς που αρνούνται  τις συλλογικές διαδικασίες  όπως  ορίζονται και από τα καταστατικά, γιατί δεν θέλουν  την συμμετοχή των εργαζομένων, που επιχειρούν να αποκλείσουν συνδικάτα που δεν είναι στην γραμμή τους, είναι υποκριτική και στόχο έχει να συγκαλύψει τις νοθείες, τις κάθε είδους ατιμίες που χρησιμοποιούν, για να κάθονται στο σβέρκο της εργατικής τάξης, να υψώνουν όλο και περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση της πάλης για τις πραγματικές της ανάγκες. 


Είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν στις πλειοψηφίες που δημιουργούνται από νόθες διαδικασίες να εμφανίζονται ως εκφραστές των διαθέσεών τους.  Θυμίζουμε ότι  και άλλοι το επιχείρησαν στο παρελθόν,  πήραν απάντηση και έμειναν στην ιστορία με μελανά γράμματα και τώρα αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι  θα αποτινάξουν όσους μπαίνουν εμπόδιο στην διεκδίκηση της ζωής που δικαιούνται.
26-2-2018


Δεν υπάρχουν σχόλια: