Είναι σε εξέλιξη στο ΜΕΓΚΑ «Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΕΙΑΣ».
Και πάλι μου βάλανε σε σκέψεις η ΜΗ σωστή απάντηση 14 «ξανθιών» σε 2 ερωτήσεις.
Και οι 7 «ξανθιές» δεν απάντησαν σωστά στην ερώτηση «που μεταδίδονται γρηγορότερα τα ΗΧΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ. (Ακόμα και τα παιδάκια του Δημοτικού το ξέρουν ότι μεταδίδονται –από τις 4 ερωτήσεις που υπήρχαν- στο ατσάλι.
Κι οι 7 «ξανθιές» δεν ξέρανε ότι ΘΕΡΙΣΤΗΣ λέγεται ο ΙΟΥΝΙΟΣ.
Η ερώτηση «ΠΑΜΕ ΤΣΑΡΚΑ ΠΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΑΚΙ» είναι λάθος. Το τραγούδι λέει «πάμε τσάρκα πέρα στο ΜΠΑΞΕ ΤΣΙΦΛΙΚΙ».
Οσο για τις ατάκες που λένε οι ...ξανθιές ας προσέξει η παραγωγή να μην φαίνεται οτι τις διαβάζουν.
Οσο για την ερώτηση "ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΝΙΛ ΑΜΣΤΡΟΝΓΚ το σωστό είναι ΠΙΛΟΤΟΣ και καθηγητής Πανεπιστημίου και ΟΧΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ. Επιλέχτηκε από τη ΝΑΣΑ για Αστροναυτης.
Νηλ Άρμστρονγκ
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
O Νηλ Άρμστρονγκ φορώντας διαστημική στολή.Ο Νηλ Ώλντεν Άρμστρονγκ (Neil Alden Armstrong) είναι Αμερικανός αστροναύτης, πιλότος και καθηγητής πανεπιστημίου, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη. Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1930 κοντά στο Wapakoneta του Οχάιο (ΗΠΑ). Χειριστής αεροσκάφους στην αεροπορία ναυτικού (1949 – 1952), συμμετείχε στον πόλεμο της Κορέας πετώντας σε 78 αποστολές με ένα αεροπλάνο Grumman F9F-2 Panther. Αφού σπούδασε αεροναυπηγός, το 1955 μπήκε στην Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Αεροναυτικής (NACA) — τη μετέπειτα NASA — και εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους δοκιμαστές αεροσκαφών του κόσμου, πραγματοποιώντας 7 πτήσεις με ταχύτητα άνω των 5,74 Mach (6.000 χλμ./ώρα), σε ύψος άνω των 207.500 ποδών (60 χλμ.) με το πυραυλοκίνητο αεροσκάφος Χ-15.
Το 1962 επιλέχθηκε για το σώμα αστροναυτών και το 1966 ήταν κυβερνήτης της αποστολής Gemini 8, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση δύο διαστημοπλοίων στο διάστημα. Η αποστολή παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, όταν ο πύραυλος Egena με συνδεδεμένο πάνω του το Gemini άρχισε να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα γύρω από τον εγκάρσιο άξονά του, όμως παρά τη ζάλη λόγω της περιστροφής ο Άρμστρονγκ κατάφερε με ψύχραιμους χειρισμούς να αποσυνδέσει το Gemini.
Η δεύτερη διαστημική του πτήση ως κυβερνήτη της αποστολής Apollo 11 τον έφερε στη Σελήνη, όπου στις 21 Ιουλίου, 1969 πάτησε πρώτος το πόδι του λέγοντας:
"That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind."
"Ένα μικρό βήμα για ένα άνθρωπο, ένα βήμα γίγαντα για την ανθρωπότητα."
"Όσο είμαστε κάθετοι στο χώμα,η φωνή μας ας υψώνεται καταγγελία,ένα κατηγορώ.Όταν έρθει η ώρα..τις εστιν συγγραφέας η μη, τότε θα κριθούμε... για το ταλέντο εκείνο που δόθηκε σε όλους μας,το ταλέντο της λαλιάς. Από του φοβερού βήματος θα μας ρωτήσουν:"Τι έκανες το τάλαντον που σου δόθηκε;Το αξιοποίησες για να καταγγείλεις αυτά που ατιμάζουν την αξία άνθρωπος;Ή φοβήθηκες τις εξουσίες του κόσμου τούτου και τις προσκύνησες και το τάλαντον το έκρυψες εν τη γη; "Α.ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ (e-mail:prylhs@yahoo.com)
Σάββατο 9 Μαΐου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
Και σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, η ερώτηση για το Ρουβίκωνα ήταν λάθος κοστίζοντας και στον παίκτη μία λάθος απάντηση.
Το Mega έδινε ως σωστή απάντηση το Ρήνο, ενώ ο παίκτης απάντησε τον Τίβερη. Φυσικά η σωστή απάντηση έλαμψε δια της απουσίας της από τις 4 δυνατές επιλογές:)
http://en.wikipedia.org/wiki/Rubicon
Ευχαριστώ. Εκείνη τη στίγμη πήγα να βάλω ένα ποτό και δεν την πρόσεξα. Αλλά και άλλες φορές κάνπυν λάθη.
Με προβλιματίζει η "άγνοια". Τον Απρίλη είχα παρατηρήσει και άλλες "άγνοιες".
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
Δημοσίευση σχολίου