Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Φέρτε πίσω τους καθηγητές μας»


Γράμμα προς τον υπουργό Παιδείας από μαθητές και μαθήτριες της ΕΠΑΣ Ιλίου
Μια κατάσταση που πολύ απέχει από τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για τη συνέχιση της φοίτησης των μαθητών στο Β' έτος των ΕΠΑΣ, περιγράφουν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας μαθητές και μαθήτριες της ΕΠΑΣ Ιλίου που έφτασε στην εφημερίδα μας. Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:
«Είμαστε μαθητές και μαθήτριες της ΕΠΑΣ Ιλίου και σπουδάζουμε σε ειδικότητες που τους καθηγητές τους βάλατε σε διαθεσιμότητα. Ετσι πηγαίνοντας στο σχολείο μας διαπιστώσαμε, παρά τις εξαγγελίες σας ότι το Β' έτος θα λειτουργήσει κανονικά, οι ειδικότητές μας να μη λειτουργούν καθόλου λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Συγκεκριμένα από τις 25 ώρες την εβδομάδα που πρέπει να κάνουμε μάθημα, το τμήμα:
1. Βοηθών φαρμακείου δεν κάνει καμία ώρα μάθημα.
2. Βοηθών ακτινολογικών εργαστηρίων δεν κάνει καμία ώρα μάθημα.
3. Βοηθών φυσικοθεραπευτών κάνει μόνο 8 ώρες μάθημα.
4. Αισθητικής τέχνης κάνει μόνο 4 ώρες μάθημα.
5. Κομμωτικής τέχνης κάνει μόνο 4 ώρες μάθημα.
6. Σχεδιαστών εσωτερικών χώρων κάνει μόνο 11 ώρες μάθημα.
Και σας ερωτάμε κύριε υπουργέ. ΓΙΑΤΙ;
Γιατί δεν μας επιτρέπετε να μάθουμε αυτά που πρέπει;
Γιατί υποβαθμίζετε το πτυχίο που το υπουργείο σας θα μας δώσει;
Γιατί δε φέρνετε πίσω τους καθηγητές μας να τελειώσουμε αυτήν την τελευταία χρονιά.
Γιατί επιμένετε στο λάθος σας. "Η αναγνώριση των λαθών μας είναι ένδειξη γενναιότητας" μας μάθανε στο σχολείο μας. Εσάς;
Κύριε υπουργέ σας παρακαλούμε, φέρτε πίσω τους καθηγητές μας με εργασιακό καθεστώς που θα τους ξαναδώσει τα φτερά που τους κόψατε.
Φέρτε πίσω τους καθηγητές μας που πάσκισαν να μας μάθουν πράγματα.
Φέρτε πίσω τους καθηγητές μας που με την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους έχουν να μας μάθουν πράγματα.
Φέρτε πίσω τους καθηγητές μας που στο σχολείο μας μόνο κατά την περσινή χρονιά για να καλύψουν ελλείψεις και ατέλειες των βιβλίων του υπουργείου σας, διέθεσαν χρόνο και κόπο για να γράψουν 6 βιβλία και εκατοντάδες σελίδες σημειώσεις χωρίς κανένα προσωπικό όφελος.
Φέρτε πίσω τους καθηγητές μας που πάσκισαν και ακόμη πασκίζουν για να συγκεντρώσουν τρόφιμα για 30 οικογένειες συμμαθητών που η κρίση τις χτύπησε σκληρά.
Κύριε υπουργέ απευθυνόμαστε σε σας, όχι μόνο σαν αρμόδιο και υπεύθυνο για τη λύση των σχολικών προβλημάτων μας, αλλά και σαν εκπαιδευτικό που η όποια εξουσία δεν μπορεί να σκληρύνει την καρδιά του σε βαθμό να μη θέλει το καλό των μαθητών που θέλουν ένα καλύτερο αύριο.
Οι μαθητές και μαθήτριες της ΕΠΑΣ Ιλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: