Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Χτύπησε με ΜΑΤ τους σχολικούς φύλακες

 

Eurokinissi
Με ΜΑΤ αντιμετώπισε η κυβέρνηση σχολικούς φύλακες οι οποίοι κατέλαβαν συμβολικά, χτες νωρίς το πρωί, το χώρο στην είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο κινητοποίησής τους ενάντια στη διαθεσιμότητα. Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των σχολικών φυλάκων έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας που διαρκεί οκτώ μήνες και ήδη βρίσκονται στις αρχές του τρίτου μήνα. Αν μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία θα απολυθούν.
Η κατάληψη ξεκίνησε περίπου στις 5 π.μ. και τα ΜΑΤ επενέβησαν λίγο πριν τις 8 π.μ. κάνοντας κυρίως χρήση χημικών. Το αποτέλεσμα ήταν τρεις σχολικοί φύλακες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και σε έναν να παρασχεθούν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες. Και οι τέσσερις εργαζόμενοι, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, είναι καλά στην υγεία τους.
Η κινητοποίηση συνεχίστηκε, αυτή τη φορά με το κλείσιμο της λεωφόρου Β. Σοφίας για αρκετή ώρα. Η Αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση κάνοντας εκ νέου χρήση χημικών με την ένταση να διαρκεί λιγότερο και χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση. Παρ' όλα αυτά, οι αστυνομικοί έδειξαν τον υπερβάλλοντα ζήλο τους, ακόμα και σέρνοντας διαδηλωτές στο δρόμο.
Λίγη ώρα αργότερα, τετραμελής αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων συναντήθηκε με τον Κυρ. Μητσοτάκη ζητώντας του την αποκατάστασή τους σε νέα θέση του Δημοσίου. Από την πλευρά του, ο υπουργός τους είπε να συναντηθούν ξανά στα τέλη Οκτώβρη για να έχει ο ίδιος, όπως τους είπε, πλήρη εικόνα της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας για τους σχολικούς φύλακες.
Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σχολιάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση:
«Πιστή στο δόγμα "νόμος και τάξη" η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων με καταστολή, τρομοκρατία και απειλές. Σήμερα σειρά είχαν οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες. Ο "νόμος και τάξη" πρέπει να απαντηθεί σε κάθε τόπο δουλειάς με το σύνθημα "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη". Οι νόμοι υπεράσπισης της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και η προσπάθεια επιβολής σιγής νεκροταφείου να απαντηθούν με μαχητικούς, μαζικούς εργατικούς - λαϊκούς αγώνες. Να μην απολυθεί κανένας - να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: