Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών του 90ου Δημοτικού Σχολείου, 6ου – 7ου και 116ου Νηπιαγωγείων και του τμήματος ένταξης Δήμου Θεσσαλονίκης.


ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υγείας

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 90ου Δημοτικού Σχολείου, 6ου – 7ου και 116ου Νηπιαγωγείων και του τμήματος ένταξης Δήμου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Τα σχολεία αυτά συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο που περιβάλλουν οι οδοί Μ. Μπότσαρη – Μακεδονίας – Τομπάζη – Ψάλτου και συνολικά φοιτούν σε αυτά 230 μαθητές σε μια πρωινή βάρδια.
Πριν από κάποια χρόνια είχαν ξεκινήσει στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, εργασίες με σκοπό να χτιστεί ένα νέο κτίσμα, για την προσθήκη ενός σχολείου. Οι εργασίες διακόπηκαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, αφήνοντας μια τρύπα στην αυλή η οποία, μέχρι και σήμερα, παραμένει ανοιχτή, καθώς ούτε για το κλείσιμο της υπάρχουν χρήματα. 
Το αποτέλεσμα είναι ο αύλειος χώρος να είναι ιδιαίτερα περιορισμένος και ο συγκεκριμένος χώρος να περιβάλλεται από λαμαρίνες με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Παράλληλα, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν έντονα και ανησυχούν εξαιτίας της ύπαρξης και λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας απέναντι από το σχολείο. Πρόκειται για κεραία μεγάλης ισχύος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη και Μακεδονίας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και των κατοίκων της περιοχής.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί,  ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
-       Να δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες και  να αποδοθεί προς χρήση το σύνολο του  αύλειου χώρου.
-       Την άμεση αποξήλωση της συγκεκριμένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία των μαθητών, εκπαιδευτικών και των κατοίκων της περιοχής.


Οι Βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής

Ελένη Γερασιμίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: