Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Αργά αλλά σταθερά προχωρά ο δρόμος ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ-ΛΙΒΑΔΙ/ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΑ

Κλέψαμε λίγο χρόνο - ας περιμένουν οι ελιές - και κάναμε μια βόλτα να δούμε την πρόοδο των εργασιών  -ένα μήνα μετά την έναρξη - του δρόμου ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ - ΛΙΒΑΔΙΟΥ/ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ, 


Και είδαμε  - δεν είμαστε δα και ειδήμονες να ξέρουμε "περί τα τοιαύτα" - πως αργά αλλά σταθερά προχωράνε οι εργασίες. Τα 2,5 πρώτα χιλιόμετρα ήδη έχουν στρωθεί και πατηθεί με άσπρα χαλίκι και γίνονται και τα τεχνικά έργα. 


Σε κάποια σημεία δεν πατήθηκε όπως έπρεπε το χαλίκι και με το πέρασμα των αυτοκινήτων ο δρόμος "πετάχθηκε" Ας το προσέξει ο κατασκευαστής γιατί αν δεν πατηθεί καλά προβλέπω πως σε σύντομο χρόνο όταν ασφαλτοστρωθεί και περνάνε βαριά αμάξια να θέλουμε μπαλώματα. 

Σε πολλά σημεία δεν ανοίχτηκαν τα πρανή με αποτέλεσμα το νερό από το βουνό να περνάει πάνω στο δρόμο και να το διαβρώνει. Είναι νωρίς βέβαια για την ολοκλήρωση αλλά ας έχουν το νου τους. Όπως διαβάσαμε αλλά κα

ι από τις δηλώσεις των παραγόντων ο δρόμος προβλέπεται να είναι πλάτους 6 μέτρων. 
Από την .....αυτοψία μας μας έμεινε η εντύπωση - το δείχνουν άλλωστε και τα "σημάδια" - πως εκτός από το πρώτο χιλιόμετρο που ...δείχνει ότι θα είναι 6 μέτρα τα αλλά πολύ φοβούμαστε ότι θα είναι 5 ή και 4 ακόμα μέτρα.

Εκτός κι αν συνεχιστεί η διαπλάτυνση. Τα τελευταία 900 μέτρα ακόμα δεν έχουν στρωθεί με αμμοχάλικο και δεν έγιναν και λοιπές εργασίες. 



Ας τα προσέξει αυτά ο επιβλέπων μηχανικός και ο Δήμος για να γίνει ο δρόμος σύμφωνα μ' αυτά που μας είπαν και το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου όταν ...αύριο θα κληθεί να κάνει την παραλαβή του έργου.


Και μια πρόταση (την κάναμε και στον Αντιδήμαρχο μας)
Επάνω στην σύνδεση του σημερινού χωματόδρομου με τον ασφάλτινο δρόμο υπάρχουν δυο σημεία που φαίνεται η Γαλάτιστα ο κάμπος της και ο Βάβδος  να γίνει μια διαμόρφωση χώρου για μελλοντική κατασκευή χώρου αναψυχής - κιόσκι με παγκάκια - τώρα που υπάρχουν τα μηχανήματα του εργολάβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: