Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Αθήνα 17.10.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΠΑΜΕ

 ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Στις διατάξεις του περιβόητου αναπτυξιακού νομοσχεδίου που επιφέρουν συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, που βάζουν σε μόνιμη "πρέσα" τους μισθούς και θέτουν υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των Συνδικάτων που οδηγούν με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων η κυβέρνηση πρόσθεσε τελευταία στιγμή και άρθρο (179).
Δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο «κατά την κρίση του» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση να εκχωρεί σε ιδιώτες τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων, που προϋπήρξε και δεν το αναίρεσε, φυσικά, ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και το προχωρά ακόμα παραπέρα, εντάσσοντας και άλλους τομείς που βρίσκονται στο στόχαστρο διείσδυσης των επιχειρηματικών ομίλων. Η επίθεση στους εργαζόμενους των Δήμων αφορά όλη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Θα χειροτερέψουν οι υπηρεσίες και θα βάλουν για μια ακόμη φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν την ιδιωτικοποίηση τομέων των Δήμων. Όταν είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει και σε άλλους τομείς όπως ενέργεια, μεταφορές , νερό κλπ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει έρθει με φόρα να ολοκληρώσει το υπόλοιπο 32% των απαιτήσεων του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, πατώντας στο 68% που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους με κεντρικά αιτήματα « Κάτω  τα χέρια σας από την οργάνωση και δράση των Συνδικάτων. Κάτω τα χέρια σας από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.  Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα» ξεκινούν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στηρίζει με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους απέναντι στις αντιδραστικές ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή μέσω από το περιβόητο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και ταυτόχρονα να οργανώσουν τον αγώνα για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: