Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Από το 29ο Αντιιπεριαλιστιό διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο Λάρισας

Χιλιάδες ΝΕΟΙ,  από τους 4 ορίζοντες της Ελλάδας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ και έδωσαν το παρόν στις 17-18 και 19 Ιούλη στο ΣΤΟΜΙΟ Λάρισας για το Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο . 

Και για μια ακόμα φορά, μπορεί να μην έδιωξαν τις Ιμπεριαλιστικές βάσεις του θανάτου από την περιοχή και από την την Ελλάδα ολόκληρη, έστειλαν όμως το μήνυμα πως θα είναι ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ για να διασφαλιστεί η ειρήνη στον κόσμο.
Και κοντά σ΄αυτούς και αρκετοί που μπορεί ηλικιακά να μην ήταν νέοι, ήταν όμως στην ψυχή. Μέχρι 95 χρονών βρήκαμε τέτοιο  και μιλήσαμε μαζί του και όλες τις μέρες μου εξιστορούσε τη ζωή του από τη στιγμή  που, νέος ροβόλαγε με το όπλο στα λαγκάδια και στις ρούγες για μια άλλη Ελλάδα διαφορετική από τη σημερινή
Άλλοι με  γκρίζα μαλλιά μόνοι τους ή αγκαζέ με τις γυναίκες τους επισκέπτονταν τον χώρο της εκδήλωσης και γινότανε ένα με τα παιδιά τους, τα εγγόνια  τους και τα δισέγγονα τους. 
Και να άλλος ένας ΝΕΟΣ μικρότερο σε ηλικία από τον μπαρουτοκαπνισμένο κρατώντας στα χέρια του 2 δισέγγονα του τα εξηγούσε τι γράφανε τα σταντς που υπήρχαν στο χώρο. 
Μαζί τους παιδιά ΑΜΕΑ που με το αναπηρικό καροτσάκι τους επισκέπτονταντ το χώρο.
Και παραδίπλα  ένα άλλο "δίδυμο" που ο ένας διάβαζε τα κείμενα από τις αφίσες στον τυφλό φίλο του. 
Μαζί τους μια μάνα έχοντας στην αγκαλιά της των λίγων μηνών παιδί της και τον άνδρα της δίπλα να έχει από το χέρι των λίγων ετών παιδί τους τραβούσαν για την εκδήλωση.

Να σημειώσουμε πως την ώρα που οι περισσότεροι κοιμούνταν, όσοι ήταν σε "διατεταγμένη υπηρεσία" είχαν αναλάβει δουλειά.
 Άλλοι σκούπιζαν, άλλοι μάζευαν τα σκουπίδια,άλλοι απολύμαιναν τους χώρους και γενικά "ο καθείς εφ΄ω ετάχθη". 
Και από τα εκατοντάδες τραπέζια όχι μόνο δεν έλειψαν  τα τραπεζομάντηλα, αλλά σε όλα υπήρχαν και κουπάκια με άμμο για τους θεριακλήδες.
 Και σε πολλά σημεία του χώρου υπήρχαν αναρτημένες σχετικές οδηγίες. Στους χώρους όπου υπήρχαν οι σκηνές , όλο το 24ωρο υπήρχε πλήρης φύλαξη και εποπτεία από τους νεολαίους για πιθανή κακόβουλη ενέργεια. Τα μεγάφωνα συνέχεια δίνανε οδηγίες και τη πιστή τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και δεν υπήρξε ούτε ένας , μικρός ή μεγάλος που να μην ελεγχθεί η θερμοκρασία του από τους υπεύθυνους γιατρούς και νοσηλευτές που ήταν αρκετοί. 
Να πούμε ακόμα πως λειτουργούσε και βιβλιοπωλείο της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ όπου μπορούσες να βρεις πολλά ενδιαφέροντα βιβλία.
Και όλοι αυτοί το μεσημεράκι της Κυριακής αναχώρησαν για τους τόπους τους  δίνοντας ραντεβού του χρόνου για το 30ο Διήμερο με την ευχή να μην υπάρχουν περιοριστικά μέτρα   
Από μένα μερικές μόνο φωτογραφίες που δείχνουν μέρος από τα μέτρα που πάρθηκαν από τους διοργανωτές για να να μην τους κατηγορήθούν από τους "γνωστούς αγνώστους" ότι δεν εφάρμοσαν τα μέτρα του ΕΟΔΥ































































   



Στα λίνγκ  μπορείτε να διαβάσετε σχετικά ρεπορτάζ από  όσα έλαβαν χώρα στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της Κομουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας 

ΕΔΩ
ΕΔΩ
 ΕΔΩ
 ΔΩ
ΔΩ
ΕΔΩ

ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια: