Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την Ιδιωτική Εκπαίδευση !



Κατατέθηκε στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία και προσθέτει πλήθος εργαλείων αξιολόγησης και αύξησης της κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Όπως συνηθίζουν όλες οι κυβερνήσεις, το ν/σ με τα σκληρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα, έρχεται όταν τα σχολεία είναι κλειστά. Κοντά στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο για το Δημόσιο Σχολείο και την τροπολογία για τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες, συμπληρώνει την κλιμάκωση της  πάγιας επίθεσης στην Παιδεία και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, που επιχειρεί και αυτή η κυβέρνηση, όπως οι προηγούμενες.
Συγκεκριμένα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν την απελευθέρωση απολύσεων και θα είναι χωρίς καμία προστασία έναντι των εκβιασμών της εργοδοσίας. Ανά πάσα στιγμή ο εργοδότης θα μπορεί να περικόπτει ώρες και αμοιβές από το ωράριο των εκπαιδευτικών κατά το δοκούν, να επιβάλλει επιπλέον το δικό του σύστημα αξιολόγησης και να απειλεί με απόλυση σε κάθε περίπτωση αντίλογου.
Υποτάσσοντας ακόμη πιο έντονα την εκπαιδευτική διαδικασία στην επιχειρηματική, το υπουργείο Παιδείας αποσύρει την εποπτεία του από όλες τις δραστηριότητες εντός σχολείου μετά το πέρας του υποχρεωτικού προγράμματος για να μπορεί να μετατρέπεται σε φροντιστήριο ή σε άλλου είδους επιχείρηση. Ακόμη και για το υποχρεωτικό πρόγραμμα προβλέπεται χαλάρωση.
Η κυβέρνηση τα δίνει πραγματικά όλα στους σχολάρχες, εις βάρος όχι μόνο των εργαζόμενων στα ιδιωτικά σχολεία, αλλά και σε βάρος των μαθητών.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο νομοσχέδιο και καλούμε τα συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους να το καταδικάσουν.
Αθήνα, 20.07.20



Δεν υπάρχουν σχόλια: