Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΟΙΚΟΝΟΜΊΑ


ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ......!! - περαστικά μας


ΝΑ ΞΕΡΟYΜΕ ΤΙ ΤΡΏΜΕ (?.? ;)




Μετά από ενημέρωση που είχα από φίλο γεωπόνο, σας μεταφέρω τα παρακάτω:  Ο Έλληνας έχει μια  μανία  να  τρώει Λευκό εισαγόμενο από την Πολωνία  Μανιτάρι  γιατί πιστεύει ότι επειδή  είναι λευκό είναι και αγνό.
 Διαβάστε  λοιπόν τΙ συμβαίνει.  Τις 2 βδομάδες των εορτών, πουλήθηκαν 200 τόνοι εισαγόμενου λευκού, (Agaricus)  μπαγιάτικου, και ψεκασμένου με φορμόλη και χλωρίνη (ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ  Άσπρο) μανιταριού και ωφελήθηκαν 2 εταιρείες γερμανικών συμφερόντων. Κατά το ίδιο διάστημα, πουλήθηκαν 30 τόνοι ολόφρεσκου  (ημέρας) Πλευρότους (ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ) που παρήχθηκε από 45 Μικρές οικογενειακές Γεωργικές Μονάδες  που μαζί με  τους εργαζόμενους  εκεί,  έδωσε «ψωμί» σε πάνω από 300 οικογένειες. Εάν συνέβαιναν αντίστροφα,  τότε αντί για 45 μονάδες θα ζούσαν 300 Μονάδες και  συνολικά  με τους  εργαζόμενους  πάνω  από  4000 άτομα!!  Αυτό είναι ένα απλό μάθημα γεωργικής οικονομίας ΑΛΛΑ  πολλαπλασιάστε το  Χ 5,000 ή 10,000 για να δείτε τι γίνεται και στους άλλους κλάδους της  γεωργίας.  Και όλα αυτά γιατί οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι το «λευκό»   Μανιτάρι από την Πολωνία παράγεται πάνω  σε κοτίσια κοπριά  για να  φαίνεται και Λευκό όταν Έρχεται ΣΤΗΝ Ελλάδα (στην καλύτερη περίπτωση 5  ημερών μπαγιάτικα) ψεκάζεται με χλωρίνη και φορμόλη, ενώ  το   πλευρότους  απλά καλλιεργείται σε Ελληνικό καθαρό άχυρο  και είναι  τελείως βιολογικό!!  
 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μας το έστειλε ο ΜΙΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: