Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Στην τελική ευθεία τα «προαπαιτούμενα» αντιλαϊκά μέτρα


Συναγερμός πρέπει να σημάνει ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα
Οι άμεσες προαπαιτούμενες αντιλαϊκές δράσεις που σχετίζονται με την εκταμίευση της δόσης (1 δισ. ευρώ) από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών, καθώς και το τελικό σχέδιο για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησηςΕυαγ. Βενιζέλο, ενόψει της επίσκεψης της τρόικας στις αρχές της επόμενης βδομάδας στην Αθήνα.
Η κυβέρνηση ουσιαστικά βάζει και επίσημα στο τραπέζι την επιβολή νέων σκληρών μέτρων, αν και χτες για πολλοστή φορά το Μέγαρο Μαξίμου συνέχισε τις διαρροές περί «σκληρών διαπραγματεύσεων» και «κόκκινων γραμμών» σε «οριζόντια μέτρα». Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευαγ. Βενιζέλο συζητήθηκε και το υπό διαμόρφωση Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2014 - 2017 της κυβέρνησης που θα επιφέρει νέα βάρβαρα μέτρα στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων και το οποίο αναμένεται να μπει στην ατζέντα του νέου κύκλου συνεννοήσεων ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και τα κλιμάκια της τρόικας, στις αρχές τις ερχόμενης βδομάδας.
Μετά τη συνάντηση, ο Ευαγ. Βενιζέλος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους σημείωσε ότι συζητήθηκε «η προετοιμασία της κυβέρνησης και η επεξεργασία των προαπαιτούμενων ενόψει της επίσκεψης της τρόικας» καθώς και τα αποτελέσματα της χτεσινής επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα.
Η συνέχεια του άρθρου εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: