Το 2014 ένας στους 5 εφήβους (21,3%) αναφέρει ότι τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του έμεινε άνεργος. Ποσοστό 8,2% αναφέρουν ότι λόγω της κρίσης χρειάστηκε να μετακομίσουν είτε σε διαφορετική περιοχή, είτε μαζί με συγγενείς.
Άξιο προσοχής είναι το ποσοστό των μαθητών (5,4%) που αναφέρει ότι στην οικογένειά τους λείπουν χρήματα για την αγορά φαγητού. Τρεις στους δέκα μαθητές αναφέρουν ότι σταμάτησαν να πηγαίνουν διακοπές (27,9%).
Από το 2006 έως το 2010 το ποσοστό των εφήβων που αναφέρουν ότι η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους είναι καλή μειώνεται από 66,5% σε 48,1%, ενώ παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφεται μείωση στο ποσοστό των εφήβων που δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους (από 69,0% σε 60,1%).
Πρόκειται για ένα μέρος των στοιχείων που προκύπτουν από την «Πανελλήνια Ερευνα στους μαθητές εφηβικής ηλικίας για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία», όπως αυτή διεξήχθη από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και πίσω από αυτούς βρίσκονται χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που βιώνουν στο πετσί τους την κόλαση μιας πραγματικότητας που μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να την αλλάξουμε προς όφελός μας. Με οργάνωση, λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ, διεκδικώντας ικανοποίηση των αναγκών μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου