Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

«Να σε κάψω Γιάννη... »

Με ένα πακέτο μέτρων το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να παίξει και το ρόλο του «καλού Σαμαρείτη», την ίδια ώρα που προχωρά ακάθεκτη στην ψήφιση του 3ου μνημονίου και νέων επώδυνων αντιλαϊκών μέτρων,
τα οποία θα προστεθούν στα προηγούμενα που τα εφαρμόζει απαρέγκλιτα. Στα μέτρα που εξετάζονται, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, περιλαμβάνεται η σίτιση μαθητών σε δημοτικά σχολεία, η δωρεάν, ή με έκπτωση, μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και «ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», η διάθεση τροφίμων στις ίδιες κοινωνικές ομάδες, τα οποία οδηγούνται από σούπερ μάρκετ στην καταστροφή ή εγκαταλείπονται από τους αγρότες στα χωράφια επειδή δεν μπορούν να πουληθούν.
Το πρώτο που πρέπει να παρατηρήσει κάποιος, είναι ότι ανάλογα μέτρα, όπως το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της «ακραίας φτώχειας», έχουν ανακοινωθεί ξανά και ξανά και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες. Ομως, αποδείχτηκαν σταγόνες στον ωκεανό των αναγκών που προκάλεσαν η καπιταλιστική κρίση και η αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: