Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Στη μάχη των εκλογών και ο ΣΕΒ

Εκτός όμως από τα κόμματα, τα χαρτιά τους μπροστά στις εκλογές άνοιξαν και οι φυσικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ, όπου ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται:
«Το ζητούμενο πλέον είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει να στοιχηθεί πλήρως πίσω από τις επιδιώξεις του συμφωνηθέντος προγράμματος προσαρμογής και να το εφαρμόσει έγκαιρα και αποτελεσματικά, καθώς αυτή είναι όντως η τελευταία προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας». Δηλαδή, οι βιομήχανοι ζητούν την πλήρη εφαρμογή του 3ου και των προηγούμενων μνημονίων.
Στη βάση αυτή «ευελπιστούν» να σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση, αφού «τα μεγαλύτερα κόμματα πορεύονται πλέον εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου αναφοράς και ως εκ τούτου επιβάλλεται ένας ευρύς συνασπισμός δυνάμεων για το καλό του τόπου». Θυμίζουμε ότι ο ΣΕΒ μαζί με τις άλλες μεγαλύτερες εργοδοτικές ενώσεις συνυπέγραψαν τον περασμένο Ιούνη επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία σημείωναν με νόημα:
«Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και, ιδίως, κάθε προσπάθεια για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος, τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και δίκαιου φορολογικού πλαισίου, την πάταξη της φοροδιαφυγής, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, καθώς και τη βελτίωση της παραγωγικότητας στη δημόσια διοίκηση της χώρας, ώστε να υπερβούμε τα σημερινά αδιέξοδα της διαπραγμάτευσης».
Και με νέα επιστολή τους, λίγο πριν από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, σημείωναν: «Οι επιχειρήσεις της χώρας είναι έτοιμες να στηρίξουν και να συμμετάσχουν έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια για να σταθεί όρθια η χώρα μέσα στην Ευρωζώνη. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας με εθνική ομοψυχία, κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: