Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Νέες φοροθηλιές, ασήκωτα χαράτσια στο λαό


Νέας κοπής «αντικειμενικά κριτήρια», κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για ληξιπρόθεσμες «οφειλές», μέτρα στραγγαλισμού για τους αυτοαπασχολούμενους
Με μπαράζ από νομοθετικές ρυθμίσεις και υπουργικές αποφάσεις, με μαζικά χαράτσια και νέες φοροθηλιές στο εισόδημα μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών κλιμακώνεται τις τελευταίες μέρες η επίθεση βίαιης απαλλοτρίωσης λαϊκών εισοδημάτων.
Η γκάμα της αντιλαϊκής πολιτικής επεκτείνεται στα νέας κοπής λεγόμενα «αντικειμενικά κριτήρια», στους «ελέγχους» για τις στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης των λαϊκών νοικοκυριών, στις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για τις ληξιπρόθεσμες εμφανιζόμενες «οφειλές», που με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου συνεχίζουν να στοιβάζονται στα «συρτάρια» της Εφορίας. Από τα κιτάπια του κεφαλαίου, με τη συνεισφορά της παρεχόμενης «τεχνογνωσίας» των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ), είναι οι συνταγές της λεγόμενης «φορολογικής συμμόρφωσης» (διάβαζε καθυπόταξης) των λαϊκών στρωμάτων, που επιχειρούν να στριμώξουν στο ρόλο του μόνιμου θύματος. Στόχος τους είναι να ανακάμψουν τα καπιταλιστικά κέρδη, να λεηλατήσουν περισσότερο λαϊκό μόχθο - χρήμα για το κρατικό ταμείο και στη συνέχεια να το διοχετεύσουν ξανά στους τραπεζίτες, στους βιομηχάνους, στα άλλα τμήματα του κεφαλαίου. Τα μοντέλα «φορολογικής συμμόρφωσης», όσο και ο τρόπος της προβολής από τα αστικά ΜΜΕ και επιτελεία, βασίζονται κυρίως στις συνταγές του ΔΝΤ, που λόγω «εξειδίκευσης» παρέχει και την ανάλογη «τεχνογνωσία». Αποσκοπούν και στη διαμόρφωση κοινωνικής συμπεριφοράς και αντίληψης της πραγματικότητας με κριτήρια τέτοια που να ικανοποιούν τις νόρμες πολιτικής των καπιταλιστών.

ΠΗΓΗ: http://www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: