Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ρύθμιση - δόκανο



Γρηγοριάδης Κώστας
Δόκανο για τα οικονομικώς ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά αποτελεί η ρύθμιση «τμηματικής διευκόλυνσης» για τις εμφανιζόμενες ληξιπρόθεσμες «οφειλές» στην Εφορία.
Εξω από τη ρύθμιση «διευκόλυνσης» θα πεταχτούν όσα από αυτά δεν καταφέρουν να πληρώσουν και μάλιστα στην ώρα τους τα χαράτσια για το 2013 όπως, για παράδειγμα, αυτά που η συγκυβέρνηση ελπίζει να μαζέψει μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Σε αυτή την περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει άμεσα απαιτητό το σύνολο του ποσού, ενώ ταυτόχρονα εκτοξεύονται και απειλές για την ενεργοποίηση του μέτρου κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, τυχόν μικροεισοδημάτων.
Τα διαχειριστικά ζόρια του κεφαλαίου και της συγκυβέρνησης προκύπτουν ανάγλυφα και από το γεγονός ότι τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη, στο α' τετράμηνο του 2013, απογειώθηκαν πάνω από 3 δισ. ευρώ και από αυτά το 1 δισ. ευρώ καταγράφηκε στο μήνα Απρίλη. Είναι απόλυτα φανερό πως η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί και κλιμακωθεί με αλλεπάλληλα νέα μέτρα.
Το δικό μας χρέος είναι η αναχαίτιση της αντιλαϊκής λαίλαπας, με δράση του λαϊκού κινήματος για να βάλουμε εμπόδια, να εκφραστεί αλληλεγγύη ενάντια στις κατασχέσεις, με το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας, που περνά μέσα από την ανάπτυξη της δράσης και των παρεμβάσεων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, στις συνοικίες, παντού όπου χτυπά η καρδιά των εργατών, των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου.
Κανείς μόνος του στην καπιταλιστική κρίση, μπορούμε να τους αναχαιτίσουμε!

ΠΗΓΗ:http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=24/5/2013&id=14616&pageNo=5&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: