Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Επαναφορά της απαγόρευσης των διαδηλώσεων


Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση εκδήλωσε την πολιτική της βούληση για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Πρόκειται για επιταγή της πλουτοκρατίας, με στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επέστρεψε πρόσφατα από το ταξίδι του στις ΗΠΑ με «γεμάτες τις μπαταρίες του, με ιδέες και λύσεις». Αναζητούνται τρόποι περιορισμού και χτυπήματος του δικαιώματος να διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι. Διαδοχικές οι προτάσεις για αρτιότερη οργάνωση και αναβάθμιση των μηχανισμών καταστολής.
Αρχικά ο κ. υπουργός έδειξε τις προθέσεις του με τις δηλώσεις (2/5) που έκανε, κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, περί «της αποκατάστασης της ευνομίας».
Στη συνέχεια, σε συνέντευξή του (4/5) θυμήθηκε «το δράμα του επιχειρηματία». Ζήτησε «να σεβαστούμε τον αγώνα τους για επιβίωση και να σταθούμε δίπλα τους». Επίσης επισήμανε «ότι αν θέλουμε τουρισμό στην Αθήνα, οι δρόμοι δεν μπορούν να κλείνουν κάθε τρεις και λίγο». Επανέλαβε δε τα γνωστά και χιλιοειπωμένα «να μην μπορούν να κλείνουν διαδηλώσεις των 30-50 ατόμων μια ολόκληρη κεντρική αρτηρία». Σε συνδυασμό με αυτά, αφήνοντας κατά μέρος τη συμπόνια του, δεν παρέλειψε να τρίξει τα δόντια του και να μας θυμίσει «την εφαρμογή του νόμου και της τάξης».
Προχώρησε μάλιστα και στην αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης, με βάση την πρόταση του Δήμου Αθηναίων, την οποία συνέταξε επιστημονική ομάδα από διακεκριμένους νομικούς, όπως ο σημερινός υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης, ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος κ.ά.
Συντηρητικοί, σοσιαλδημοκράτες, «αριστεροί», πολιτικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας δημιουργικά επεξεργάζονται και υλοποιούν την πολιτική των μονοπωλίων.
Ο κ. υπουργός, ενισχύοντας την επιχειρηματολογία του, επικαλέστηκε το αστικό σύνταγμα και την αρχή της αναλογικότητας.
Θέλει να βάλει «πλαφόν» στην αγωνιστική κινητοποίηση. Προσπαθεί να συσχετίσει τον αριθμό των διαδηλωτών με τα τετραγωνικά που θα καταλαμβάνουν.
Η κυβέρνηση τσάκισε τα λαϊκά εισοδήματα, προκαλώντας πρωτοφανή φτώχεια. Έστειλε στην ανεργία περισσότερους από 1.500.000 εκατομμύριο εργαζόμενους.
Αφάνισε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε όφελος των μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Επιδιώκει να μετατοπίσει τις ευθύνες της αυτές στο δήθεν κλείσιμο του κέντρου από τις διαδηλώσεις.
Αλήθεια, τα χιλιάδες μαγαζιά στις συνοικίες της Αθήνας και στις επαρχιακές πόλεις οι διαδηλώσεις τα έκλεισαν;
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τους νέους να αντιπαλέψουν αυτήν την πολιτική μέσα από τα σωματεία τους, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους φορείς της νεολαίας, με τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές.
Να ακυρώσουν στην πράξη όποια προσπάθεια γίνει, από τη μεριά της κυβέρνησης, για την περιστολή των εργατικών λαϊκών κινητοποιήσεων, να ανατρέψουν την πολιτική που οδήγησε το λαό σε χρεοκοπία και ενισχύει τους καπιταλιστές.

ΠΗΓΗ:http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/16576/epanafora-tis-apagoreysis-ton-diadiloseon

Δεν υπάρχουν σχόλια: