Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Διενέργεια ελέγχων για την ασφάλεια της παραμονής των παιδιών κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των κατασκηνώσεων που βρίσκονται στην ΠΚΜ

 ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ   ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ     

 Ο πρόσφατος πνιγμός  ενός 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης, ιδιοκτησίας της εταιρείας Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε., στην ΠΕ Χαλκιδικής όχι μόνο συντάραξε το πανελλήνιο, αλλά ταυτόχρονα ανέδειξε και σοβαρά προβλήματα στην ασφαλή λειτουργία της για τους κατασκηνωτές.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

«Λεφτόδεντρα» και γεμάτο καλάθι για το κεφάλαιο, μόνιμα άδειο για το λαό

 


Πακέτο εξαγγελιών κομμένο και ραμμένο πάνω στα μνημόνια διαρκείας που η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ φόρτωσαν στον ελληνικό λαό, ετοιμάζουν στο Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ το Σεπτέμβρη.

Κάθε μέρα και ένα νέο έγκλημα από το κράτος - δολοφόνο. Μόνιμα στο στόχαστρο τα σχολεία του ΟΗΕ με εκατοντάδες αμάχους

 Ακατάπαυστα συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με τον στρατό να βομβαρδίζει χτες ακόμη ένα σχολείο του ΟΗΕ προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 12 αμάχων. Οι βομβαρδισμοί στο σχολείο Mustafa Hafez έγιναν ενώ βρίσκονταν στο κτίριο πάνω από 700 εκτοπισμένοι άμαχοι. Το πρόσχημα του ισραηλινού στρατού ήταν και αυτήν τη φορά ότι εντός του κτιρίου είχαν καταφύγει μαχητές της Χαμάς.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Θηριωδίες του ισραηλινού στρατού σε Γάζα και Δυτική Οχθη

 Δολοφονούν αμάχους, ξεκληρίζουν ολόκληρες οικογένειες, στοχοποιούν ακόμα και εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής

Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις που θα συνεχιστούν στο Κάιρο και σε πλήρη συνάρτηση με αυτές, οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να πνίγουν στο αίμα τη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Η ΟΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΣΣΕ!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ένας ενωτικός αγώνας των εργαζομένων που διήρκησε πάνω από 4 μήνες με 16 μέρες απεργίες και λειτούργησε ως ΦΑΡΟΣ, κόντρα σε όλους τους άθλιους αντεργατικούς νόμους (που έχουν αποθρασύνει τις εργοδοσίες να αρπάζουν από το εισόδημα και τον ιδρώτα των εργαζομένων), κατάφεραν τα σωματεία να υπογράψουν νέα Ε.Σ.Σ.Ε. κερδίζοντας πρωτίστως τις 8ωρες βάρδιες, κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας για 12 ώρες εργασίας με κατάργηση του συνόλου των αργιών, αλλά και στο νομοθετικό οπλοστάσιο που διαδοχικά έχουν χτίσει οι κυβερνήσεις για το ξεχείλωμα του εργάσιμου χρόνου και της νομιμοποίησης της απλήρωτης εργασίας.

Η νέα ΕΣΣΕ επιπλέον, κατοχυρώνει αύξηση 13% στον βασικό μισθό σε βάθος τριετίας, καθώς και εφάπαξ παροχές 7% υπολογισμένες επί του ετήσιου μεικτού μισθού, όταν από το 2013 μέχρι σήμερα οι αυξήσεις στον βασικό μισθό δεν ξεπερνούσαν το 11%.

Επιπλέον, ενσωματώνονται κοινωνικά επιδόματα (γάμου, επίδομα γέννησης, επίδομα εισαγωγής τέκνου σε ΑΕΙ η ΤΕΙ) και νέες παροχές-δωροεπιταγές (Χριστουγέννων, Πάσχα, παιδικού σταθμού) που δίνουν επιπλέον ανάσα στο εισόδημα των εργαζομένων. Επίσης πέτυχαν την αύξηση βαρύτητας ειδικοτήτων και σύστημα ανέλιξης σε 5 βασικά επίπεδα που θα τεθεί από 1/1/2025 με μισθολογική αύξηση 2,5%.

Η μεγάλη νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής, μας δίνει αισιοδοξία και κουράγιο να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι για νέες νίκες με οργανωμένο ενωτικό και αλληλέγγυο αγώνα.

Υποκλινόμαστε όχι μόνο για την πολύ σημαντική και μεγάλη ΝΙΚΗ τους, αλλά και την αλληλεγγύη που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα κατά τη διάρκεια του αγώνα τους, στα αδέλφια μας της ΛΑΡΚΟ που η κυβέρνηση τους απέλυσε στις 16 Ιουλίου για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των «επενδυτών».

Ο Αγώνας συνεχίζεται για την στήριξη μας των συναδέλφων μας στη ΛΑΡΚΟ, αλλά και για τα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου μας, όπως τη μείωση των συντάξιμων χρόνων και την επαναφορά τους στα προ του 2012 όρια και ειδικά στους υπογείτες μεταλλωρύχους να επανέλθει η σύνταξη από τα 57 στα 50 έτη (όπως όταν αυτό επιτεύχθηκε με πολυετείς αγώνες της ΟΜΕ το 1986!), αλλά και για την στελέχωση της επιθεώρησης εργασίας μεταλλείων σε όλους τους Νομούς της Χώρας όπου υπάρχει μεταλλευτική δραστηριότητα.

                                                                            ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ