Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Μια νύχτα γεμάτη ΑΡΓΥΡΗ ΜΠΑΡΗ

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στο Παλαιόκαστρο, στις 2 Αυγούστου.
Μια νύχτα αφιερωμένη στον αγωνιστή ποιητή ΑΡΓΥΡΗ ΜΠΑΡΗ



"Στην τελική ευθεία για τον σχεδιασμό της ποιητικής βραδιάς που θα γίνει 2 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ. Θέλουμε να μοιραστούμε με όσους αγαπούν την ποίηση, τις σκέψεις μας για την διαμόρφωση έξη θεματικών ενοτήτων που προέκυψαν μελετώντας το έργο του ποιητή.
1η θεματική ενότητα: παιδική ηλικία, οικογένεια, γενέθλιος τόπος.
2η θεματική ενότητα: αγώνας, φυλακή, σε θάνατο καταδίκη.
3η θεματική ενότητα: δεκαετίες της προσμονής και της απογοήτευσης 1960-1970.
4η θεματική ενότητα: φιλοσοφική ανατροπή της ζωής.
5η θεματική ενότητα: διαπιστώσεις και ερμηνείες του σήμερα.
6η θεματική ενότητα: (βιντεοπροβολή) ο ποιητής Αργύρης Μπαρής διαβάζει ποιήματά του.
Τους αφηγητές και τις αφηγήτριες θα συνοδεύσουν κατά την απαγγελία των ποιημάτων οι αυτοσχεδιαστικές μελωδίες του Αναστάση Βασιλειάδη με τους υπέροχους ήχους ενός οργάνου που λέγεται Mariba.
Συνδυαστικά με την Mariba, θα συνδράμει στην προσπάθειά μας με την κλασική της κιθάρα και η αγαπημένη μας φίλη Βρισηίδα.
Ανάμεσα στις θεματικές ενότητες θα ακουστούν 3 σπάνια τραγούδια της Χαλκιδικής ερμηνευμένα από υπέροχες φωνές ανθρώπων που δεν έχουν σαν επάγγελμα το τραγούδι.
Η Κυρία Ελένη Ρόκου θα τραγουδήσει ένα αντάρτικο. Υπέροχοι οι στίχοι
Ο κύριος Γιώργος Σεραφείμ θα μας θυμίσει, τι τραγουδούσαν οι νέοι του χωριού πριν πάνε να καταταχθούν στον στρατό ή να ξενιτευτούν. Υπέροχοι οι στίχοι και αυτού του τραγουδιού.
Ο Γιώργος Εμμανουήλ στα νιάτα του μελοποίησε ένα ποίημα ενός Άγγλου ποιητή σε μετάφραση Καρυωτάκη.
Ο Χαλήλ Μουσταφά των ΒΑΛΚΑΝΑΤΟΛΙΑ υποσχέθηκε να μας χαρίσει ένα Αρμένικο μοιρολόι με τον τρόπο που αυτός ξέρει να μας μαγεύει.
Ο αγαπημένος μας Παπαναστάσης, το αηδόνι της Ηπείρου, όπως τον αποκαλούμε όσοι τον αγαπάμε, θα κλείσει την βραδιά με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Η έκπληξη της βραδιάς θα μας έρθει - αν το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις της - από την παρουσία στην εκδήλωσή μας της Κατερίνας Βλάχου
Να υπογραμμίσω, πως όλες οι ερμηνείες θα γίνουν ακαπέλα και η εκδήλωση δεν θα έχει υποστήριξη από ηχητικές ή φωτιστικές εγκαταστάσεις. Εμείς και το φεγγάρι. Ίσως στην ανάγνωση να χρειαστούμε κάνα φαναράκι ή λάμπα θυέλης.
Με την ελπίδα πως δεν θα μας τα χαλάσει ο καιρός. Αν πάλι μας τα χαλάσει θα μεταφέρουμε την εκδήλωση την επόμενη Κυριακή 9 Αυγούστου."

Δεν υπάρχουν σχόλια: