Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ: 1η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ


Με ημερίδα με θέμα "ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ξεκίνησε η 1η γιορτή κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα που θα διαρκέσει 3 μέρες (9-10-11 Σεπτέμβρη)
Η Γιορτή ξεκίνησε με χαιρετισμούς του Δημάρχου Πολυγύρου και των λοιπών "επισήμων" και συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των ομηλιτών. (περσσότερα αργότερα). Την ημερίδα χαιρέτησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας και ο Μητροπολίτης Μηλίτου και καθηγούμενος της Ι.Μ.Α.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ κ.κ.Απόστολος.
Στις φώτο στιγμιότυπα από την εκδήλωση.









Οι "εργασίες" της γιορτής συνεχίστηκαν στις 10 του μήνα το μεσημέρι με επίσκεψη σε μεταποιητικές μονάδες της περιοχής και το βράδυ στην πλατεία του χωριού με συναυλία έντεχνων και λαϊκών τραγουδιών και η " 1η γιορτή κτηνοτροφία" έκλεισε με έκθεση τοπικών προϊόντων και γεωργικών και κτηνοτροφικών μηχανημάτων στον αύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Οι επισκέπτες απόλαυσαν την ντόπια μαγειρική από ντόπια κρέατα και κρασιά. Εμφανίστηκαν και χόρεψαν για τους επισκέπτες παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του χωριού συνοδεία της ορχήστρας του "ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΡΑΚΑ".











Δεν υπάρχουν σχόλια: