Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Άγνωστος επιχείρησε να αυτοκτονήσει το πρωί στη Γαλάτιστα πέφτοντας στους τροχούς αυτοκινήτου.

 Περίπου τις 9 το πρωί μέσα στο λεωφορείο της γραμμής άγνωστος απειλούσε να αυτοκτονήσει, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, πέφτοντας από το λεωφορείο.
Δεν το κατέφερε βέβαια, αλλά κατεβαίνοντας από το λεοφωρείο έπεσε στους τροχούς διερχόμενου Ι.Χ. αυτοκινήτου.
Παρά τον ελιγμό δεν κατάφερε ο οδηγός να τον αποφύγει γιατί έπεσε, όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες, γρήγορα στους τροχούς με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει βαριά
Στον τόπο του συμβάντος έφτασε γρήγορα η γιατρός της Γαλάτιστας με ότι υλικό είχε στη διάθεση της και του παρασχέθηκε  ορός περιμένοντας το ασθενοφόρο.
 Μεγάλη ήταν  η συμβολή της "ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" - μια υπηρεσία που θέλουν να την καταργήσουν - που έφτασε και αυτή γρήγορα στο χώρο του ατυχήματος, καθώς και των κατοίκων που βοήθησαν και αυτοί με τον τρόπο τους.
Το ασθενοφόρο ήρθε με καθυστέρηση μιας περίπου ώρας - ήρθε από την περιοχή των Μουδανιών -επειδή ασθενοφόρο στον Πολύγυρο δεν υπήρχε έτοιμο. (*)
Πρέπει να επισημανθεί η απουσία περιπολικού από τον τόπο του συμβάντος για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την αποφυγή άλλων ατυχημάτων λόγω των πολλών περίεργων που είχαν μαζευτεί στον τόπο, που  στην πλειοψηφία τους ήταν παιδιά. (Στον χώρο υπήρχε βαθμοφόρος αστυνομικός που είχε επιληφθεί του ατυχήματος)


(*)Αντιγράφω σχετική ανάρτηση από την ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
Χωρίς ασθενοφόρα η Χαλκιδική το καλοκαίρι  
Εφιαλτικό αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι στη Χαλκιδική. Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα, και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης, κάνουν ακόμη πιο έντονα τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε καλοκαίρι που ο πληθυσμός πενταπλασιάζεται, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Χαλκιδικής να εύχονται να μην… αρρωστήσουν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός

ότι τα ασθενοφόρα που λειτουργούν στα κέντρα υγείας του νομού και στο νοσοκομείο Πολυγύρου είναι ελάχιστα, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης διασωστών, και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του νομού αλλά και ούτε όλες τις αναγκαίες βάρδιες (πρωινή, απογευματινή, βραδινή).

Άλλωστε, για να μπορέσει ένα ασθενοφόρο να λειτουργήσει σε 24ωρη βάρδια απαιτούνται 11 άτομα, αλλά στη Χαλκιδική συχνά τα ασθενοφόρα πηγαίνουν σε περιστατικά με μόλις ένα άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: