Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α&Β Βαθμού Α.Π.ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι νέες καταστροφές από τις πλημμύρες σε δήμους της Δυτικής Αττικής, που κόστισαν σε ανθρώπινες ζωές, αναδεικνύουν ως βασικό υπεύθυνο, την πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζεται από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση.

Παρόλο τον επείγοντα χαρακτήρα των αντιπλημμυρικών έργων ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν αποτελούν έργα προτεραιότητας γιατί δεν λειτουργούν ανταποδοτικά για το μεγάλο κεφάλαιο μετά την ολοκλήρωσή τους και δεν εξασφαλίζουν άμεσο κέρδος.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ακόμη και με μια φθινοπωρινή καταιγίδα να χάνονται ανθρώπινες ζωές και οι λαϊκές οικογένειες να βλέπουν τους κόπους τους να χάνονται.
Τώρα χρειάζεται οι εργαζόμενοι να οργανώσουμε την πάλη μας απαιτώντας να ληφθούν αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και αντιπυρικά μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς.
Το Συνδικάτο ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  εκφράζει τα συλλυπητήρια όλων των εργαζομένων στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων από την νεροποντή που έπληξε την Δυτική Αττική.
Παράλληλα καλούμε όλα τα σωματεία και τους συναδέλφους, προκειμένου να εκφράσουμε έμπρακτα, την Ταξική μας Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και στο λαό της Δυτικής Αττικής που χτυπήθηκε από τις πλημμύρες, να εργαστούμε εθελοντικά το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, για τη διάνοιξη δρόμων, μεταφορά λάσπης, μπαζών, κ.τ.λ.
Η μεταφορά όσων συναδέλφων συμμετάσχουν θα πραγματοποιηθεί με πούλμαν το οποίο θα ξεκινήσει από την Ομόνοια στις 07:00 το πρωί και η επιστροφή θα γίνει με τον ίδιο τρόπο νωρίς το μεσημέρι.
Είναι ανάγκη να εκφραστεί έμπρακτα και άμεσα η συμπαράσταση στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας, αλλά και σε όσους καταστράφηκαν οι κόποι μιας ζωής από τη φονική πλημμύρα.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :