Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Αγωνιστικά συλλαλητήρια την Παρασκευή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με αγωνιστικά συλλαλητήρια την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν οι φοιτητές των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) τις αντιδράσεις τους στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με το οποίο υποβαθμίζεται το πτυχίο τους και εξισώνεται με την πιστοποίηση σεμιναριακού τύπου εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αθλουμένων.

Στην Αθήνα, οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ διοργανώνουν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, με σημείο συνάντησης τον σταθμό Νερατζιώτισσα στις 12.00.
Ανάλογη κινητοποίηση προγραμματίζεται και στη Θεσσαλονίκη, στην πλ. Αριστοτέλους στις 12:30 μ.μ., από τους πρωτοετείς φοιτητές του ΣΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
‘Όπως τονίζουν οι φοιτητές, «περάσαμε στο τμήμα με όνειρο να εργαστούμε πάνω στο αντικείμενο που αγαπάμε. Καθημερινά, όμως, αντιμετωπίζουμε πολλά εμπόδια για να πετύχουμε τον στόχο μας. Τώρα έρχεται και αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο τσακίζει τα δικαιώματά μας ως μελλοντικοί εργαζόμενοι. Δεν δεχόμαστε άλλη υποβάθμιση των σπουδών μας!».
Ταυτόχρονα, με αίτημα «να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού που διαλύει τα πτυχία των αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ», οι φοιτητές των ΣΕΦΑΑ καλούν σε συλλογή υπογραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των φοιτητών εκφράζει και η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: