Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας της Π.Ε. Χαλκιδικής.


 
 ΕΡΩΤΗΣΗ  της Κ.Ο.  του Κ.Κ.Ε .Προς τον Υπουργό Υγείας 



Στα ήδη σοβαρά προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της χερσονήσου Κασσάνδρας της Χαλκιδικής εξαιτίας της απαξίωσης, και του Κ.Υ. Κασσανδρείας, από τη διαχρονικά ακολουθούμενη πολιτική υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμη.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, επίκειται μείωση κατά 2 άτομα του ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας, λόγω μετακίνησης τους, με αποτέλεσμα η υποστελέχωση και η έλλειψη ιατρικού προσωπικού αυτού του Κέντρου να γίνεται εντονότερη.
Εκτός των άλλων, αναμενόμενη συνέπεια αυτής της μείωσης του ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας κατά 2 γιατρούς είναι και η μείωση των επισκέψεων γιατρών αυτού του Κέντρου Υγείας στις κοινότητες Αγ. Παρασκευής, Ν. Σκιώνης και Παλιουρίου για τις ανάγκες συνταγογράφησης των κατοίκων αυτών των κοινοτήτων.
Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι σοβαρό αφού οι περισσότεροι από τους κατοίκους είναι ηλικιωμένοι και έχουν αυξημένες αυτές τις ανάγκες συνταγογράφησης.
Παραμένει επίσης το κρίσιμο πρόβλημα της υπολειτουργίας του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική, όπου λόγω έλλειψης προσωπικού το ασθενοφόρο δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση για όλες τις μέρες της εβδομάδας, με τραγικά αποτελέσματα, όπως έδειξε κι ο θάνατος το 2017 ενός 38χρονου συμπολίτη μας.
Κι όλα αυτά σε μια περιοχή όπως η Χαλκιδική, της οποίας ο πληθυσμός κατά την τουριστική περίοδο αυξάνεται έντονα.

Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
·        Την πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ώστε να καλύπτονται με επάρκεια οι ανάγκες των κατοίκων των περιοχών Αγ. Παρασκευής, Ν. Σκιώνης και Παλιουρίου.
·        Να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική την ώρα που η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει. 

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια: