Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ



Το ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται, στηρίζει και είναι αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην εκτυπωτική «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ» που απεργούν την Τετάρτη 17/7 ενάντια στην εκδικητική απόλυση συναδέλφου τους, εργολαβικού που είναι μέλος της σωματειακής επιτροπής, προέδρου του Ε.Κ. Λαυρίου - Αν. Αττικής.

Απόλυση που ήρθε παρά τις δεσμεύσεις της εργοδοσίας για το αντίθετο αλλά και την μέχρι τώρα πρακτική της εταιρείας όσον αφορά τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.
Επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο  να βάλουν τέλος στην πρωτοπόρα δράση του συναδέλφου στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Στο γεγονός πως οι εργαζόμενοι έχουν πετύχει έναν υψηλό βαθμό οργάνωσης ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, ότι έχουν μάθει να συζητούν και να αποφασίζουν συλλογικά, να παλεύουν για το δίκιο τους. 
Δεν προξενεί κατάπληξη το περιστατικό αφού είναι μέρος της γενικότερης επίθεσης  που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδοσία που θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους και υποταγμένους.
Δείγμα και αυτό της αειφόρου ή της δίκαιης ανάπτυξης που τάζουν σήμερα η Ν.Δ. και χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει όλο και περισσότερα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους και τον σφαγιασμό των μισθών και των δικαιωμάτων  των εργαζομένων.
Απαιτούμε ΤΩΡΑ  από την εργοδοσία,  την ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ να πάρει πίσω την απόλυση του συναδέλφου μας και ξεκαθαρίζουμε πως το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια στις επιθέσεις στους εργαζόμενους και πρωτοπόρους εργάτες, μπροστά σε όποιον θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη επιχείρηση να μην φοβηθούν, να δυναμώσουν την ενότητά τους, να σηκώσουν το κεφάλι και οργανωμένα δίπλα στο σωματείο τους με αγώνα να παλέψουν προκειμένου  να μην περάσει η απόλυση.
Καλούμε τα ταξικά συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των  εργαζομένων στην «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.
Αθήνα, 16.7.19 



Δεν υπάρχουν σχόλια: