Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ....

Σαν σήμερα  16 Αυγούστου 1919 γεννήθηκε ο Αντώνης Σαμαράκης(*). Έφυγε από τη ζωή στις  8/8/2003. 

Το τελευταίο του βιβλίο ήταν το "ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ¨". Ένα μικρό απόσπασμα
 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: μια ολόκληρη ανθρωπότητα αλυσοδεμένη από τα διάφορα
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: δήθεν της προόδου, στραγγαλίζουν την ανθρώπινη προσωπικότητα, μας μεταμορφώνουν σε θλιβερά τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ.
EΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: δήθεν της ειρήνης, οι εξοπλισμοί πάνε σύννεφο  πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται κάθε χρόνο για όπλα, σε δραχμές είναι ένα δισεκατομμύριο τριακόσια εκατομμύρια την ημέρα.
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: δήθεν της ελευθερίας, οι ένοχοι ηγέτες μάς περνάνε χειροπέδες, τυραννικά καθεστώτα σε πολλές γωνιές της Γης, κάτεργα, εξορίες, ομαδικοί τάφοι εκτελεσθέντων μόνο για τις ιδέες τους.
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: δήθεν της δημοκρατίας, αν τολμήσεις να έχεις διαφορετική γνώμη από την εξουσία, σου αφαιρούν τον λόγο και την προσωπική σου ελευθερία, αν τολμήσεις να βγεις από το μαντρί, σε τρώει ο λύκος.
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: δήθεν της κοινωνικής δικαιοσύνης, ο κοινωνικός αποκλεισμός θριαμβεύει, εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπινα πλάσματα πεθαίνουν από την πείνα και την έλλειψη περίθαλψης όχι μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και στην Ευρώπη και στην Αμερική, φτώχεια, στερημένη μίζερη ζωή, ρατσισμός, ανεργία και αυτοκτονίες ανέργων.
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: πρέπει επιτέλους να λήξει η τραγική φάρσα. 
(*)
1)όπως διαβάζετε  έχουμε επιλέξει μια δήλωση του Σαμαράκη ως "προμετωπίδα" του Μπλόκ μας
2) γράψτε το όνομα του σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης για να διαβάσετε το βιογραφικό του


Δεν υπάρχουν σχόλια: