Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Γραμματεία ΠΑΜΕ Επισιτισμού Τουρισμού:Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν

 

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

Την επόμενη της ψήφισης ενός ακόμη αντιλαϊκού προϋπολογισμού, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, η κυβέρνηση θέλει να δώσει το μήνυμα ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή του συνδικαλιστικού κινήματος θα είναι το εργαλείο εκτέλεσής του, ακόμη και απέναντι σε όσους δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο αυτό το βάρβαρο σύστημα, τους εκμεταλλευτές και το κράτος τους.

 Η σημερινή πρωινή προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα του προέδρου, του γενικού γραμματέα της ΠΟΕΕΤ, αλλά και του γενικού γραμματέα του ΕΚΑ, επειδή θέλησαν να εκφράσουν με ένα πανό την οικτρή κατάσταση των εργαζομένων του κλάδου μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου, δείχνει ότι για την κυβέρνηση εχθροί παραμένουν οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους.

 Δείχνει ότι μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τα αιτήματα των εργαζομένων αποτελούν όχι μόνο εμπόδιο αλλά και λόγος για να τσακιστεί κάθε διεκδίκηση, ακόμη κι αν αυτή περιορίζεται στην αντιμετώπιση της «ακραίας φτώχειας».

 Στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού που το ημερήσιο εισόδημα για το 2020 είναι από μηδέν μέχρι έξι ευρώ για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, την ώρα που η κυβέρνηση έδωσε ήδη, αλλά έχει προϋπολογίσει και για το 2021, εκατοντάδες εκατομμύρια για να στηρίξει την κερδοφορία των μεγάλων ξενοδόχων και αλυσίδων εστίασης, η κατάσταση γίνεται για τις εργατικές οικογένειες ακόμη πιο ασφυκτική.

 Το ΠΑΜΕ, τα Συνδικάτα και οι συνδικαλιστές που το συγκροτούν, οι οποίοι αντιμετώπισαν πολλές φορές τους τελευταίους μήνες τη δίωξη και την καταστολή εξαιτίας της δράσης τους, βρέθηκαν και σήμερα έξω από το αστυνομικό τμήμα, απαιτώντας την απελευθέρωση των συνδικαλιστών που προσήχθησαν, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και το υπουργείο δημόσιας τάξης για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής στα σωματεία και στους εκπροσώπους τους.

 Μετά και τα σημερινά, καταντά ακόμη πιο θλιβερή, η στάση μερίδας της ηγεσίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, η οποία πρόσφατα κάλεσε την αστυνομία ενάντια σε συνδικαλιστές και δραστήρια μέλη του Σωματείου, ενώ στη συνέχεια με εμετικές ανακοινώσεις εγκαλούσε τον κρατικό μηχανισμό που δεν παρεμβαίνει.

 Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, έχουν αντιμετωπίσει περιπτώσεις τέτοιες με το πιο αποτελεσματικό όπλο που διαθέτουν: την ταξική τους ενότητα.

 Θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε την πάλη μας βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας, διευρύνοντας το μέτωπο απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία, με συνδικάτα και συνδικαλιστές που αγωνίζονται, με μάσκα προστασίας αλλά και φωνή!

 

Πανελλαδική Γραμματεία ΠΑΜΕ

Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων

Δεν υπάρχουν σχόλια: