Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Για τις απολύσεις στην UP-PRESS

 Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της “UP-PRESS” η οποία ανακοίνωσε το σταμάτημα της παραγωγής και την απόλυση των εργαζομένων της. Ανάμεσά τους και του πρόεδρου του Συνδικάτου Τύπου-Χάρτου, Φωτόπουλου Θανάση που είναι και Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. 

Η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί το εμπορικό τμήμα ενώ το τμήμα παραγωγής το εξαγόρασε άλλη εταιρεία, η “INKPAPER&PRINT”, που θα προσλάβει όποιον απ’ τους εργαζόμενους θέλει, χωρίς σε αυτούς  να περιλαμβάνεται ο συνάδελφός μας Πρόεδρος του Συνδικάτου.

Η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να μας εξοργίζει όμως δεν μας εκπλήσσει αφού είναι γνωστές οι προσπάθειες που κάνουν οι εργοδότες για να “ξεφορτωθούν” τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές, αυτούς που μπαίνουν μπροστά για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των συναδέλφων τους. Έχοντας στήριγμά τους  το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο με το οποίο φρόντισαν διαχρονικά  να τους εξοπλίσουν όλες  οι κυβερνήσεις, και κυρίως  το νόμο- έκτρωμα Χατζηδάκη,  για να χτυπούν μισθούς και δικαιώματα, να απαλλάσσονται από τους “ενοχλητικούς” συνδικαλιστές.

Με την απόλυση του συναδέλφου μας η εργοδοσία επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και να τους τρομοκρατήσει με στόχο να περάσει  τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της με τις λιγότερες αντιδράσεις.

Τους διαβεβαιώνουμε πως δεν θα τους περάσει! Πως θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους αφού το ταξικό εργατικό κίνημα δεν δέχεται τέτοιες πρακτικές. Ο συνάδελφός μας Πρόεδρος του Συνδικάτου, όλοι οι εργαζόμενοι που απολύονται δεν είναι μόνοι τους,  έχουν στο πλευρό τους όλη την εργατική τάξη.

   - Καλούμε ΤΩΡΑ την εργοδοσία να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας και να πάρει πίσω όλες τις απολύσεις.

 - Καλούμε τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους  να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στην εταιρεία “UP-PRESS”.

2-8-2022



Δεν υπάρχουν σχόλια: