Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Στα δικαστήρια σέρνει η κυβέρνηση τα σωματεία των αστικών μεταφορών

 Η πιο μεγάλη απόδειξη για το πόσο φοβάται στην πραγματικότητα η «λαοπρόβλητη» κυβέρνηση τους εργαζόμενους, είναι η προσφυγή στα δικαστήρια, για πολλοστή φορά, προκειμένου να βγάλει παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία στις αστικές μεταφορές για τις 9 Νοέμβρη.

Για μια ακόμη φορά το ξεδίπλωμα του αντεργατικού σχεδίου που είναι σε εξέλιξη απαιτεί να μην υπάρχει η παραμικρή αντίδραση στους χώρους δουλειάς.

Να αποδεχτούμε αυτοδίκαια μισθούς κάτω από τις ανάγκες μας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς τη δυνατότητα να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παγωνιά και την ακρίβεια, με πανάκριβη τη δημόσια υγεία, με απολύσεις και εντατικοποίηση της δουλειάς.

Να αποδεχτούμε τη λογική ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο από το να είσαι έρμαιο της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης, μπας και γίνει δυνατή η οικονομία των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, για να περισσέψει και κανένα ξεροκόμματο.

Να αποδεχτούμε ότι οι μόνες υποδομές που μετράνε είναι αυτές που εξασφαλίζουν κέρδη και άρα εκεί πρέπει να οδηγείται ο κλεμμένος από τον ιδρώτα του λαού πλούτος που παράγεται.

Η βιομηχανία διώξεων συνδικαλιστών και οι παράνομες απεργίες από τους απεργοκτόνους νόμους όλων των κυβερνήσεων, είναι η μεγαλύτερη αυταπάτη των μονοπωλίων και των πολιτικών τους εκπροσώπων, αν νομίζουν ότι έτσι θα βάλουν το εργατικό κίνημα στον πάγο.

Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι πρέπει να απεργήσουν μαζικά και αποφασιστικά.

Να μην περάσουν η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί.

Τα σταματημένα λεωφορεία και τραίνα μπορούν εκείνη τη μέρα να θυμίσουν μια ακόμη φορά στους νοσταλγούς του «νόμος και τάξη», ότι χωρίς τους εργαζόμενους εκτός από το γρανάζι, δε γυρνά ούτε ρόδα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

σφραγίδαΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 πμ

7/11/2022



Δεν υπάρχουν σχόλια: