Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Η σκανδαλώδης δυσλειτουργία του συστήματος “Έπαφος” προκαλεί αναταραχή στο Δημοτικό σχολείο Αφύτου Χαλκιδικής.

 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Κυριακής Μάλαμα Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ


Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2022


Προς την κυρία Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Η σχολική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Αφύτου Χαλκιδικής είναι σε αναταραχή, καθώς το πληροφοριακό σύστημα με το οποίο διενεργείται η διαδικασία των κρίσεων των διευθυντών των σχολικών μονάδων, “καρατόμησε” την υποψηφιότητα της εν υπηρεσία Διευθύντριας, λόγω “τεχνικού λάθους”. 

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα κατέταξε την διευθύντρια, αυθαίρετα και προδήλως εσφαλμένα, στις υποψήφιες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί και να μην μπορεί να προχωρήσει η κρίση της. Η Διευθύντρια καταγγέλει ότι εν συνεχεία, παρόλο που προχώρησε σε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ενστάσεων κι ενώ η αίτηση θεραπείας της έγινε δεκτή από το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας αντιμετώπισε το ζήτημα με μνημειώδη γραφειοκρατική άρνηση.    

Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί η Διευθύντρια να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας των κρίσεων, με την γραφειοκρατική αναλγησία του Υπουργείου να ξεσηκώνει κυριολεκτικά την εκπαιδευτική κοινότητα, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και συνολικά τους πολίτες της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, με δεδομένο ότι το εξαετές έργο της Διευθύντριας από την θέση ευθύνης της χαίρει καθολικής αναγνώρισης. Όλοι ζητούν το αυτονόητο, να δωθεί η δυνατότητα να διορθωθεί το εξαιρετικά ήσσονος σημασίας τεχνικό σφάλμα στην δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα του “Έπαφος”, γεγονός που αρνείται το Υπουργείο κι η πολιτική του ηγεσία, για λόγους που είναι παντελώς ακατανόητοι και δεν έχουν καμία σχέση με την διασφάλιση του όποιου αδιάβλητου της διαδικασίας.


Επειδή είναι απαράδεκτο εκπαιδευτικοί με πολύ σημαντική συνεισφορά στην δημόσια εκπαίδευση κι ιδιαίτερα σε δυσπρόσιτες περιοχές της περιφέρειας να αντιμετωπίζονται με αδιαφορία


Ερωτάται η κυρία Υπουργός : 


Θα δωθεί η δυνατότητα διόρθωσης των πρόδηλων σφαλμάτων στην άκρως δυσλειτουργική πλατφόρμα του συστήματος “Έπαφος” για τις κρίσεις των διευθυντών; 


Η ερωτούσα βουλευτής 

Κυριακή Μάλαμα


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: