Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Να μετατραπεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Κασσάνδρας σε Πυροσβεστική Υπηρεσία

 

ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.

Προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας


Η φετινή αντιπυρική περίοδος, που ουσιαστικά ξεκίνησε από τον Απρίλη,  βρίσκει τη χώρα μας εκεί ακριβώς όπου την άφησε η προηγούμενη, δηλαδή με έλλειψη 4.000 πυροσβεστών, μετακινήσεις προσωπικού - μπαλώματα πάνω στις ελλείψεις, αποδεκατισμένη Δασική Υπηρεσία, 500 δασολόγους ενώ χρειάζονται άλλοι 1.500, με ελάχιστους  δασεργάτες στα δεκάδες δασικά οικοσυστήματα της χώρας.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Η ΟΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  ΚΑΙ ΥΠΟΛΚΛΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΗΘΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στηρίζουμε τον Αγώνα των Συναδέλφων Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής που δίνουν σήμερα με νέα 24ωρη την ένατη σε σειρά απεργία και συγκέντρωση στις πύλες του εργοταξίου στις Σκουριές, όπου θα γίνει συνέλευση και ενημέρωση για τις μέχρι τώρα εξελίξεις. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την πάλη για την υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ, ενώ προετοιμάζονται για «δραστικά μέτρα» τις επόμενες μέρες.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Η ΟΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ 19 ΙΟΥΝΗ 2024

Στηρίζουμε τον Αγώνα των Συναδέλφων Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής που δίνουν με ψηλά το κεφάλι μέχρι την Τελική Νίκη!

Άμεση απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη Νέα Τρίγλια του Δήμου Νέας Προποντίδας στην Π.Ε. Χαλκιδικής

 

ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.

Προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών και Υγείας 


Έντονη είναι η ανησυχία και η αγανάκτηση των κατοίκων της Νέας Τρίγλιας, για την υγεία των παιδιών τους αλλά και των ίδιων, λόγω της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Στις 4 - 7 Ιούλη στο Ποσείδι της Χαλκιδικής το φετινό πανελλαδικό ραντεβού

 Στα 25 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία είναι αφιερωμένη η 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, που γίνεται φέτος στις 4 - 7 Ιούλη στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, με σύνθημα «Οχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών - Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών».

Παιδική κατασκήνωση για άλλη μια χρονιά!

 Οι μικροί φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» συναντιούνται στο Ποσείδι Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ


Βρισκόμαστε ξανά με τους φίλους μας απ' όλη την Ελλάδα...

Ανακαλύπτουμε, διασκεδάζουμε, γινόμαστε μια παρέα...

Εξερευνούμε μία ακόμη περιοχή της χώρας μας...

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΝΔΑΝΟΥ

 Ναζί αλεξιπτωτιστές εκτελούν του άνδρες κατοίκους του χωριού Κοντομαρί των Χανίων, ως αντίποινα για τη συμμετοχή τού ντόπιου πληθυσμού στη Μάχη της Κρήτης. 

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Και φέτος παιδική κατασκήνωση!

 Στο πλαίσιο της Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, που θα γίνει στις 4 - 7 Ιούλη στο Ποσείδι Χαλκιδικής, θα φιλοξενηθεί και φέτος η 12η παιδική κατασκήνωση του «κόκκινου Αερόστατου».

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» Νέα απεργία τη Δευτέρα ενάντια στην εξόντωση της 12ωρης δουλειάς

 Με νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα και συγκέντρωση στις 6 π.μ. στην πύλη του εργοταξίου των Σκουριών, οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τους επιβάλει 12ωρη εργασία και κατάργηση των επίσημων αργιών.