Σάββατο 9 Μαΐου 2009

.....Κουράστηκε και έκλεισε τη Βουλή ο Πρωθυπουργός

Την ώρα που ο Πρόεδρος της Βουλής ....ανέβαζε στην ιστότοπο της ΒΟΥΛΗΣ την Ημερήσια Διάταξη Εργασιών της Βουλής για τη Δευτέρα 11/5/2009. ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ο Πρωθυπουργός έπερνε την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας την υπογραφή του κλεισίματος της ΒΟΥΛΗΣ. (Πεαραθέτω παρακάτω , από τον ιστότοπο της ΒΟΥΛΗΣ,τις σχετικές ανακοινώσεις)
Στην ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ (http://www.respentza.blogspot.com/)υπάρχει μια ωραία φώτο από το κλείσιμο της ΒΟΥΛΗΣ.

Τελικά ποια η διαφορά του κλεισίματος της Βουλής από τα ΤΑΝΚΣ από αυτή εδώ;
Δεν μένει παρά να μάθουμαι ποιους Υπουργούς του ήθελε- ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ -ο Καραμανλής να απαλάξει; ΟΨΩΜΕΘΑ.

Β Ο Υ Λ Η Τ Ω Ν Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν
ΙΒ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΛΕ’
Δευτέρα11 Μαϊου 2009
‘Ωρα 6.00’ μ.μ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΛΣΤ’
Τρίτη 12 Μαϊου 2009
‘Ωρα 6.00’ μ.μ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΛΖ’
Τετάρτη 13 Μαϊου 2009
‘Ωρα 10.00’ π.μ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΛΗ’
Τετάρτη 13 Μαϊου 2009
‘Ωρα 6.00’ μ.μ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΛΘ ’
Πέμπτη 14 Μαϊου 2009
‘Ωρα 9.30’ π.μ.

Σ Χ Ε Δ Ι Α Ν Ο Μ Ω Ν


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

1. Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Λειτουργική Τακτοποίηση και λοιπές διατάξεις».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Κωνσταντίνος Μπαντουβάς και Ιωάννης Δριβελέγκας
Σημείωση: Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίασή της, της 7.5.2009, τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε 2 συνεδριάσεις.


ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

2. Μόνη συζήτηση επί αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών όσον αφορά την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες και την παροχή αυτών και άλλες διατάξεις.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Αναστάσιος Καριπίδης και Αθανασία Μερεντίτη
Σημείωση: Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίασή της, της 7.5.2009, τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε 3 συνεδριάσεις.




ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

3. Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της Συμφωνίας συνεργασίας στον τομέα της άμυνας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Όλγα Κεφαλογιάννη και Αλέξανδρος Αθανασιάδης.

4. Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της Συμφωνίας Πλαίσιο (Framework Agreement) μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής ʼμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού «ΑΤΗΕΝΑ», που αφορά στις υπηρεσίες μετακινήσεων και μεταφορών που παρέχονται από το Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών των Αθηνών (AMSCC).
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Όλγα Κεφαλογιάννη και Αλέξανδρος Αθανασιάδης.

5. Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης (Μemorandum of Understanding) μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ιταλικής Δημοκρατίας που αφορά στη συνεργασία του Υπουργείου ‘Αμυνας της Ιταλικής Δημοκρατίας με το Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών των Αθηνών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ-AMSCC), καθώς και της δι΄ ανταλλαγής Ρηματικών Διακοινώσεων (Verbal Notes) Συμφωνίας Τροποποίησης του Μνημονίου».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Όλγα Κεφαλογιάννη και Αλέξανδρος Αθανασιάδης.

ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

6. Μόνη συζήτηση επί αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της Σύμβασης για την προστασία των παιδιών και τη συνεργασία σχετικά με τη διακρατική υιοθεσία».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Κυριάκος Γεροντόπουλος και Μιχαήλ Τιμοσίδης


Αθήνα, 8 Μαϊου 2009
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΣΙΟΥΦΑΣ



Αθήνα, 8 Μαΐου 2009
Ανακοίνωση του Προέδρου για τη λήξη των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. ʼμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου.»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε την εξής ανακοίνωση:
«Η απόφαση αυτή συνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή.
- Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007.
- Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό.
- Αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξαν την αναγκαστική αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης.
- Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης. Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: