Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Μια φορά κι έναν καιρό.......

 ή "τω καιρώ εκείνω" που λέει και το ευαγγέλιο, σε κάποιο μεγαλοχωριό , δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν εκεί κατοικούσαν ο ΑΣΤΕΡΙΞ και ο ΟΒΕΛΙΞ, υπήρχαν δυο, κάτι σαν βιοτεχνίες σημερινές, που παρήγαγαν το ίδιο προϊόν.


Το ένα ήταν σε περίοπτη θέση. Το άλλο απόμερο που για να πας  εκεί περπατούσες σε χώματα, και λάσπες όταν έβρεχε.

Όπως γίνεται σε όλες τις δημοκρατίες κάθε τόσα χρόνια γίνονταν  και  οι εκλογές για τους άρχοντες τις περιοχής τους.

Και όπως συμβαίνει και σήμερα , το ίδιο γινότανε και τότε, υπήρχαν συνδυασμοί διάφοροι που άλλους του βαφτίζανε πράσινους άλλους κόκκινους άλλους γαλάζιους και με άλλα διάφορα χρώματα τις ίριδας και κάποιους «παράχρωμους», ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥΣ τους βαφτίζομαι σήμερα.  Και όπως συμβαίνει σήμερα, έτσι και τότε ,όλοι τους είχαν και τα ….φτερά τους στο χωριό αυτό.

Αυτός που είχε το μαγαζί σε περίοπτη θέση υποστήριξε τον, ας το πούμε, γαλάζιο.

Ο δεύτερος, αντίζηλοι βλέπετε, πήγε με το μέρος του «παράχρωμου».

Μόλις έμαθε ο αρχηγός  του "γαλάζιου" συνδιασμού, που είχε  και το πάνω χέρι στην περιοχή- ήταν όπως λέμε σήμερα Νομάρχης ή κάτι τέτοιο-πως  ο μαγαζάτορας που το μαγαζί του ΔΕΝ ήταν σε περίοπτη θέση θα πάει στον άλλο συνδυασμό έβαλε όλα τα ….φτερά του , πλησιάσανε τον μαγαζάτορα και για να τον αποτρέψουν να πάει με τον άλλο συνδυασμό αποφάσισαν να του  κάνουν καλντερίμι τον δρόμο για να μην σκονίζετε το καλοκαίρι και να μην λασπώνεται το χειμώνα,βλέπετε τότε δεν υπήρχε τσιμέντο και άσφαλτος, όπερ και εγένετο.

Και  όλοι τους τραγουδούσαν ένα άσμα σαν το "Που καταντήσαμε λοχία....."   και "κουνούσαν τας κεφαλάς " όπως λέει και το ευαγγέλιο, και το ερώτημα σε όλους ήταν αν αυτό το έργο το ζήτησε ο τοπικός άρχοντας, όπως λέμε σήμερα δήμαρχος, αν το αποφάσισε το τοπικό ή το περιφεριακό συμβούλιο, αν έγινε κάποια μελέτη κάποιος διαγωνισμός και λοιπές ενέργειες που χρειάζονται να είναι νόμιμο ένα έργο.
βλέπεται και τότε υπήρχαν παρόμοιοι νόμοι όπως και σήμερα.
Πάντως από ότι λέει ο χρονικογράφος όλοι τα βλέπανε αυτά και κυρίως οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών άλλα κανένας δεν μιλούσε γιατί όλοι τους,και κυρίως οι πράσινοι τα χρώματα αντίπαλοι, τους ενδιέφεραν εκλεγούν πρωτίστως αυτοί και δευτερευόντως ο συνδυασμός τους.

Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο συμβαίνει και σήμερα αλλά κάπου διάβασα πως "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: