Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

2012: Άλλο κακό να μην μας βρει

«Πάει ο παλιός ο χρόνος…» μας ψέλνουν από το πρωί τα παιδιά.


Το «..ήρθε ο νέος με τα δώρα…» δεν τολμούν να μας το πουν γιατί ξέρουν πως τα δώρα που μας φέρνει είναι ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗ, ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ κλπ.κλπ.

Και αυτό το βλέπουν γιατί δεν ανοίγουν οι πόρτες, όχι μόνο των διαμερισμάτων στις πόλεις, αλλά ούτε καν οι είσοδοι των πολυκατοικιών.

Κάπου άλλου ελπίζουν για «ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ» εμείς εδώ με το που ακόμα να μας δίνουν αυτή την ευχή το μόνο που δεν κάνουμε είναι να ξυλοφορτώσουμε αυτόν που μας την δίνει.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε πάνω στα κεφάλια μας τους ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ και τους ντόπιους και ξένους φωστήρες που πιστεύουν πως μπορούμε ακόμα να πληρώνουμε διόδια στον ΧΑΡΟΝΤΑ του Λουκιανού. Και ότι μπορούν να δώσουν ακόμα και οι πεθαμένοι. Θα μου πείτε πως κάποιες δεκάδες χιλιάδες πεθαμένοι πέρνανε συνάξεις αλλά δεν είναι του παρόντος.

Στο λυκόφως του 2011 μετράμε τα τετραγωνικά των σπιτιών μας και βλαστημάμε τον μπαμπά ή τον παππού που μας χάρισε το σπίτι που καθόμαστε , ένα σπίτι που για να το κάνουν κάνανε «το σκατό παξιμάδι» για να το κάνουν. Θα μου πείτε πως και όσοι κάναμε εμείς το «κεραμίδι» μας το ίδιο δεν κάνουμε; ,τα κυβικά των αυτοκινήτων μας και υπολογίζουμε τα τεκμήρια μας. Μετράμε πόσες φορές τα πληρώσαμε όλα αυτά και ένας Θεός ξέρει πόσο ακόμα θα τα πληρώσουμε. Και αυτό γιατί οι πραγματικοί φοροκλέφτες και φοροφυγάδες παραμένουν στο απυρόβλητο του φαιδρού μας κράτους.

Και μες το έμπα του 2012 εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλόμισθοι μισθωτοί και συνταξιούχοι, που μέχρι χθες δεν πλήρωναν ούτε ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος εκατοντάδων ευρώ.

Ενδεικτικά: αν κάποιος το 2011 διέμεινε σε σπίτι 100 τ.μ. και είχε και ένα αμάξι 1.400 κ.ε. το τεκμήριο διαβίωσης ανεβαίνει στα 12.700 ευρώ, που για την κυβέρνηση αποτελούν τεκμαρτή δαπάνη. Μ’ αυτή τη λογική, ο συγκεκριμένος, ακόμα και αν είναι άνεργος θα φορολογηθεί για εισόδημα ύψους 12.700 ευρώ!!! Μ ε το ίδιο εισόδημα θα φορολογηθεί και ένας συνταξιούχος των 400 – 500 ευρώ, ή εργαζόμενος των 700 ευρώ, ή μισθωτός μερικής απασχόλησης, ανεξάρτητα από το πραγματικό του εισόδημα. Και όλα αυτά γιατί το αφορολόγητο από 12.000 ευρώ κατέβηκε στις 5.000 .

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΒΡΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: